Vraag een gratis offerte

Deceuninck zet door op multimaterialiteit tijdens Polyclose 2022

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren, tekent opnieuw present voor Polyclose 2022. Naast productinnovaties, waarvoor je terecht kunt op hun gebruikelijke stand 1400, zijn er tijdens deze editie ook live demo’s op stand 1018.

Innovaties in kunststof- en aluminium-reeksen

Tijdens de vorige editie van Polyclose lan­ceerde Deceuninck twee volledig nieuwe reeksen. Met de Elegant-profielen in kunststof brachten we de designstandaard van kunststof naar een hoger niveau. Mo­gelijk nog opvallender was de lancering van de Decalu-reeks in aluminium, met als slotstuk de perfecte combineerbaarheid van beide productlijnen.

Voor deze editie van Polyclose mag u zich verwachten aan de laatste innovaties binnen deze reeksen. Deze lichten we graag toe bij de innovatietafel, aanwezig op het tweede verdieping van de stand. Dit kunnen we alvast verklappen: Deceu­ninck lanceert tijdens Polyclose een geheel nieuw Decalu-vliesgevelsysteem!

100% gerecycleerde kunststof profielen

Circulair bouwen wordt de nieuwe stan­daard. Met Phoenix lanceren we een volledig circulaire reeks met 13 standaard­profielen voor ramen en deuren.

Sales Ma­nager Western Europe Bernard Vanderper: “Phoenix zal mee evolueren met de markt: naarmate de vraag groeit, zullen we onze productie uitbreiden. In Nederland, waar de overheid het gebruik van circulaire ma­terialen in bouwprojecten sterk stimuleert, heeft men alvast oren naar deze nieuwe ontwikkeling. Daar realiseerden we reeds enkele projecten met onze Phoenix pro­fielen.” Ook in België worden momenteel de eerste Phoenix ramen geplaatst in een project dat bestaat uit 6 woningen.

Dit nieuwe gamma schenkt oude materia­len een nieuw leven door ze te recupereren en te recycleren. En dat levert een ener­giebesparing op van 90% in vergelijking met het aanmaken van nieuwe kunststof grondstof. Deceuninck recycleert kunst­stof sinds 2012 en is daarmee de grootste recycleerder van harde kunststof in de Be­nelux. Op vandaag hebben we een re­cyclagecapaciteit van 45.000 ton kunststof ofwel 2,3 miljoen ramen per jaar.

 

Live demo’s op extra stand

Voor het eerst zullen er op de beurs ook demonstraties gegeven worden. Op stand 1018 kunnen installateurs ontdekken hoe eenvoudig het is om met de systemen van Deceuninck aan de slag te gaan. Je leert er onder meer hoe je glas kunt verlijmen en vervangen op diverse profieltypes en hoe dankzij een handige tool glaslatten eenvoudig ge(de)monteerd worden op De­calu-ramen

Verder krijgt u er in primeur ook de eerste systeemoplossingen te zien van de Ele­gant- en Decalu-profielen van Deceuninck met Fineo-vacuümglas. Het strategische partnership dat Deceuninck onlangs sloot met AGC Glass Europe zal op de stands van beide merken in de verf worden gezet.

Deceuninck is op Polyclose opnieuw te vinden op hun gewoonlijke standplaats 1400. Voor de technische demo’s kan je terecht op stand 1018, aan de linkerkant bij het binnenkomen.