Vraag een gratis offerte

Alpecin-Deceuninck komt vanaf de Tour de France in actie

Deceuninck opnieuw naamsponsor

Het Belgische UCI Pro Team Alpecin-Fenix zal vanaf 1 juli 2022 aan de start staan als Alpecin-Deceuninck. Deceuninck, sinds begin dit jaar sponsor, zet zijn intenties hiermee kracht bij om naar een volgend niveau te stappen als naamsponsor. Zowel vanuit sportief als vanuit eigen klantenperspectief is dit voor Deceuninck een evidente stap.

Deceuninck wordt naast Alpecin naampartner van de Belgische wielerformatie en gaat een verbintenis aan tot eind 2025. Deceuninck blijft dus zeker drie jaar naampartner. Ook de overeenkomsten met Alpecin en Canyon lopen tot eind 2025. Hierdoor is het team ook klaar voor een volgende stap: een WorldTour-licentie voor 2023 – 2025.

Bruno Humblet, CEO Deceuninck: “Deceuninck is begin 2022 ingestapt in een jonge, dynamische en ambitieuze ploeg. Nu is het ideale moment om over te stappen naar de rol van naamsponsor. Vanaf 2023 volgt dezelfde stap bij het damesteam.
Tijdens het voorjaar konden we meerdere koersen winnen, met als absoluut hoogtepunt de Ronde van Vlaanderen. We maken heel bewust de stap naar naamsponsor om onze klanten wereldwijd te ondersteunen en ons merk Deceuninck verder uit te bouwen. We staan in onze sector voor grote uitdagingen en willen overal waar kan onze klanten hierin extra support bieden. Wereldwijde publiciteit via onze koerssponsoring is hier dus zeker een voorbeeld van.”

Philip Roodhooft, General Manager Alpecin-Fenix: “Vandaag is een mooie dag voor het team. Onze horizon rijkt nu tot en met 2025. Het budget groeit en dat is ook nodig want succes kost geld en behouden wat er is, kost meer geld. Het is een prettige vaststelling dat we deze stap zetten met dezelfde partners, weliswaar in een andere rol, aan boord.”

De nieuwe truitjes van Alpecin-Deceuninck zullen een eerste keer in actie komen tijdens de Tour de France. Vanaf dat moment zullen, met uitzondering van de dames in 2023, zowel de elite mannen, cyclocross, mountainbike en gravelbike van het team het nieuwe shirt dragen.