Vraag een gratis offerte

Phoenix

100% gerecycleerde profielreeks voor ramen en deuren

Al jaren ijvert Deceuninck voor een duurzame toekomst. Onze recycling plant is de grootste in de Benelux en kan tot 45 000 ton kunststof per jaar recycleren. Dit staat gelijk aan 2,3 miljoen oude ramen.

Die ambities gecombineerd met een continue toewijding aan de lange levensduur van onze producten, resulteert vandaag in een nieuw gamma bestaande uit 100% gerecycleerde raam- en deurprofielen. Zo is Deceuninck voorbereid op de toekomst, waarin het gebruik van een maximaal percentage aan gerecycleerd materiaal de norm wordt.

Contact opnemen

“Met Phoenix lanceren wij onze eerste profielen die voor 100% uit deze gerecycleerde kunststof bestaan. Net zoals een feniks uit zijn eigen as herrijst, representeert deze reeks de wedergeboorte van oude materialen tot nieuwe.”

Ramen Phoenix
Recycled kunststof kozijnen
Recycled kunstof ramen
Phoenix ramen
Phoenix kozijnen
Ploeg kozijnen
Recycled deur
Recycled ramen
Ramen Phoenix
Recycled kunststof kozijnen
Recycled kunstof ramen
Phoenix ramen
Phoenix kozijnen
Ploeg kozijnen
Recycled deur
Recycled ramen

Nederland als pionier

In Nederland wil men vanaf 2023 alle overheidsopdrachten met recycled materiaal laten uitvoeren. Tegen 2030 wil men het CO2-verbruik in de bouw gehalveerd hebben om tegen 2050 volledig circulair te bouwen. België zal ongetwijfeld volgen wil het ook een sterke circulaire strategie en toekomstgerichte bouwsector vooropstellen.

De eerste Phoenix-projecten zijn ondertussen een feit. Onderstaande projecten werden opgeleverd met Phoenix raam- en deurprofielen in 100% gerecycleerde kunststof. Het nieuwe scholencomplex van de Aloysius Stichting aan de Avignonlaan in Eindhoven is een stimulerend voorbeeld van een project gerealiseerd door een circulair schoolbouwteam met 100% gerecycleerde profielen. De 30 ramen voor de patio van de school werden volledig uitgevoerd in 100% gerecycleerde kunststof. Ook raamfabrikant Ploeg kozijnen gebruikte voor de renovatie van hun hoofdkantoor de Phoenix-ramen.

De onuitputtelijke kracht van kunststof

Het gebruik van kunststof begon in de jaren tachtig van de vorige eeuw in zowat alle Europese landen een hoge vlucht te nemen. Uitgaand van een installatie voor ongeveer 35 jaar wordt verwacht dat de instroom van postconsumer kunststof de komende jaren aanzienlijk zal toenemen.

Kunststof kan tot wel tien keer opnieuw gerecycleerd worden zonder afzwakking van zijn mechanische eigenschappen. Met een levensduur van minimaal 35 jaar brengt dit de totale levenscyclus van kunststofmateriaal op minstens 350 jaar.

Om te voorkomen dat deze kunststof naar het stort gaat of verbrand wordt, zette Deceuninck doorheen Europa ophaalprogramma’s op. Via deze weg verzamelen we oude kunststof die na recyclage in onze fabriek verwerkt kan worden in nieuwe profielen. Zo is Deceuninck de grootste recycleerder van harde kunststof in de Benelux.

Bij Deceuninck zijn we in 2012 al gestart met recyclen. We namen toen een hoogtechnologische recyclagelijn in onze compounding site in Diksmuide in gebruik. In 2018 vervierdubbelden we onze recyclagecapaciteit tot 45.000 ton kunststof of 2,3 miljoen oude ramen per jaar”. De recyclagelijn heeft als doel de toenemende stroom aan postindustrial en postconsumer kunststof kwalitatief te verwerken tot nieuwe grondstof. De lijn is uitgerust van de modernste recyclagetechnieken die onder meer ook glasvezel kunnen recycleren.

 

“Kunststof recycleren vergt 90% minder energie dan nieuwe grondstof produceren.”

Deceuninck recycling

Recycling phoenix raam

kunststof recycleren

Deceuninck Elegant Infinity

Elegant reeks als basis

Onze profielreeks Elegant ligt aan de basis van de Phoenix-reeks. Het Elegant Infinity design voor ramen en deuren werd geselecteerd voor uitvoering in 100% gerecycleerde kunststof.

Een minimalistisch terugliggend design in combinatie met een hoekige geometrie aan buiten- en binnenzijde. De profielen zijn voorzien van een Forthex-versterkte kader met staalversterkte vleugel. De centrale middendichting zorgt voor een optimalisatie van de wind- en waterdichtheid.

Infinity Elegant Phoenix

Wenst u meer informatie over de Phoenix-profielreeks in 100% gerecycleerde kunststof. Neem contact op met ons via onderstaand formulier.

Meer weten? Contacteer ons!

(optioneel)