Vraag een gratis offerte

iCOR technologie

iCOR: Modulaire structuur voor minder complexiteit

Wat is iCOR?

iCOR is het modulaire hart van Elegant. De gestandaardiseerde vorm zit vervat in het ontwerp en wordt zichtbaar wanneer kader en vleugel worden samengebracht.

Het iCOR-principe dient als het universele bouwblok voor Deceuninck raam- en deurprofielen in Europa. Hierdoor ontstaat volledige uitwisselbaarheid tussen kader en vleugels, wat een ongeziene complexiteitsreductie in productie en logistiek teweegbrengt. Tegelijk biedt iCOR meer designopties op eenzelfde platform: dankzij de modulariteit kan één kader als basis dienen voor verscheidene vleugeldesigns.

Centrale middendichting

Om maximale resultaten te verzekeren op vlak van akoestiek, waterdichtheid en thermische isolatie werd iCOR ontwikkeld met een centrale middendichting. Naast de dichtingen aan de binnenen buitenkant van het profiel, vormt de middendichting een thermische opdeling van de beslagzone. Deze fungeert als extra barrière voor onder meer warmte en kou.

Het eerste universele bouwblok voor diverse raam- en deurstijlen

 

 

iCor werking & modulariteit

Elegant, een designgedreven vleugelomgeving inzetbaar op verscheidene kaderdieptes door de iCOR bouwblok.

 

Ontwikkeling iCOR: Het ontstaan van een modulaire logica

Elegant is niet enkel designgewijs, maar ook technisch een omschakeling voor Deceuninck. Als eerste raamsysteem dat gebaseerd is op iCOR, symboliseert Elegant de nieuwe, vereenvoudigde aanpak van ons bedrijf. Head of Product Development Peter Degrande bespreekt het proces dat leidde tot de modulaire logica achter het universele platform.

Onze nieuwe modulaire logica zorgt voor een standaardisatie van het fabricageproces, wat raamfabrikanten tijd en kosten bespaart.

Vanwaar de nood aan een universeel platform?

Peter Degrande: “Deceuninck is altijd zeer marktgericht te werk gegaan. Doorheen de jaren pasten we ons aanbod steeds aan aan de wensen van de klant, wat op lange termijn een complex geheel van verschillende systemen opleverde. In totaal bestaan er op vandaag 5 verschillende platformen, met elk hun specifieke kenmerken. Toen we een opvolger zochten voor Zendow#neo zijn we op zoek gegaan naar een manier om die complexiteit te reduceren. Met iCOR ontwikkelden we een matrix waarop alle toekomstige designs gebaseerd kunnen worden.”

Hoe werden de bouwstenen van iCOR bepaald?

Degrande: “Op basis van marktanalyse en technische vereisten hebben we de standaard profieldiepte van het platform vastgelegd op 76 mm. Een van die vereisten was de mogelijkheid om een middendichting te integreren. Voorheen hanteerden we een ‘dubbele aanslag’: een dichting aan de binnenkant en aan de buitenkant van het profiel. Om de thermische isolatie van het nieuwe systeem te maximaliseren, is iCOR voorzien van drie dichtingen, met een extra dichting middenin. Dat ‘central seal’-concept en de gestandaardiseerde afmetingen aan kader en vleugel vormen samen iCOR, dat stukje waar profielkader en -vleugel elkaar ontmoeten dat steeds hetzelfde blijft. Door die modulaire logica aan te houden bij het ontwerpen van nieuwe designs, zorgen we er dus voor dat op eenzelfde profielkader meerdere types vleugels passen.”

“Elegant betekent een wijziging in de perceptie van pvc.”
Peter Degrande Product development expert

iCor uitgelegd door Peter Degrande

Op welke manier vergemakkelijkt dat het fabricageproces voor raamfabrikanten?

Degrande: “Het merendeel van onze raamfabrikanten werkt met verschillende systemen. Een klant biedt vaak diverse technologieën aan zoals staalversterkte of glasvezelversterkte profielen. Vaak werken ze ook met diverse profieldieptes. Al die systemen vragen om andere specificaties op het vlak van machines, instellingen en programma’s. Door nu een vaste profieldiepte en modulaire structuur toe te passen blijven bepaalde bewerkingen zoals boringen of freesbewerkingen dezelfde voor verschillende soorten profielen. Op die manier zorgen we op termijn voor een standaardisatie van het fabricageproces, waardoor fabrikanten niet alleen tijd winnen maar ook besparen op hun productiekost.”

Waarom kozen jullie voor Elegant als eerste iCOR-design?

Degrande: “Het idee om ons pvc aanbod te vereenvoudigen ging hand in hand met het doel om ook op designvlak een hoger niveau te bereiken. Pvc staat voornamelijk gekend om z’n efficiëntie en performantie, maar had qua looks nog een inhaalbeweging te maken. Tot een aantal jaar terug werd pvc geassocieerd met witte, glanzende raamprofielen. Dankzij innovaties in finishing zoals Decoroc zetten we al een eerste stap om dat imago achterwege te laten. Elegant gaat met een uiterst strak design en een ultieme aanslaglip tot 7 mm nog verder. Nog nooit zag pvc er zo modern en minimalistisch uit. Met Elegant wijzigt Deceuninck definitief de perceptie van pvc. Dat verhaal werd intussen bekrachtigd met meerdere internationale prijzen: we ontvingen voor Elegant reeds een German Design Award, Red Dot Award en Designregio Kortrijk Award.”

 

Wat is de impact van Deceunincks innovatieve iCOR-technologie?

Luister mee naar wat technisch verantwoordelijke Francesco Corradini te vertellen heeft over de belangrijke voordelen van het nieuwe iCOR-platform.

Waarom is iCOR zo’n belangrijke innovatie?

iCOR is het modulaire hart van Elegant. Er zijn op de markt ontelbaar veel verschillende pvc-systemen voor ramen en deuren beschikbaar. Die zijn onderling niet verwisselbaar en maken het zowel de markt als onze klanten behoorlijk ingewikkeld. iCOR vereenvoudigt de huidige situatie door het mogelijk te maken verschillende types van kaders en deuren te combineren. Zo ontstaat een ruime waaier aan designs en looks.

Welke problemen lost dit op voor de klanten van Deceuninck

iCOR vereenvoudigt het werk voor onze klanten! Flexibiliteit en eenvoud zijn de belangrijkste kenmerken van iCOR. In de lanceringsfase zijn er drie series van frames en vijf series van ramen beschikbaar die onderling allemaal inwisselbaar zijn. Onze klanten genieten dus van een beter profielbeheer, een kleinere profielvoorraad, minder profielafval, minder gereedschap dat nodig is om aan onze profielen te werken en tot slot een ruimere keuze aan oplossingen.

Wat zijn de grootste voordelen van iCOR voor klanten, behalve dat het flexibel is?

Naast flexibiliteit biedt iCOR onze klanten ook profielen met een modern en innovatief design en uitstekende prestaties. Aangezien deuren en ramen centrale elementen zijn in een duurzaam bouwproces en ze zelf ook duurzame onderdelen zijn, worden ze altijd verbonden met de bouwstructuur.

Waarom is het zo belangrijk om ook een ThermoFibra-systeem in het iCor-platform op te nemen?

In 2012 lanceerde Deceuninck een verbluffende nieuwe technologie. Structurele glasvezel gecoëxtrudeerd in raamprofielen zodat er geen oude stalen verstevigingselementen meer nodig waren. ThermoFibra is een exclusieve technologie die werd ontwikkeld door Deceuninck en het ons mogelijk maakt om ons te onderscheiden van al onze concurrenten. Met deze technologie kunnen we onze klanten een uiterst innovatief product aanbieden met een modern en elegant ontwerp en superieure prestaties. De ramen uit het Elegant ThermoFibra-systeem zijn versterkt met kilometerslange in elkaar gevlochten glasvezelkabels die samen met het pvc-profiel gecoëxtrudeerde spijlen vormen ter vervanging van de traditionele stalen verstevigingen. Dat verbetert de thermische prestaties én versnelt het productieproces van de ramen.

Welke invloed zal deze innovatie hebben op de markt?

De lancering van de iCOR-revolutie, de ingenieuze manier waarop de bouwelementen met elkaar worden verbonden, maakt van het nieuwe Elegant-systeem een extreem flexibel en volledig gamma dat voldoet aan alle vereisten van onze klanten en de vraag van de Europese markten. Deceuninck is toonaangevend in innovatie op de markt van pvc-systemen voor ramen en deuren.

Wat maakt onze iCOR technologie zo bijzonder?

Alexander Wallig van RWS Fenster is ervan overtuigd dat deze innovatie een erg grote impact zal hebben.

"De recente iCOR technologie van Deceuninck heeft me vooral overtuigd door de vereenvoudiging die dit universele modulaire platform voor ramen en deuren ons biedt. Daarom zullen wij dit jaar het Elegant systeem op de markt introduceren, en RWS op die manier onderscheiden van de concurrentie."

Meer weten? Contacteer ons!

(optioneel)