Vraag een gratis offerte

Veiligheid & inbraakwerendheid

Veiligheid in huis: zo maak je je ramen en deuren ‘inbraakproof’

clock min. reading time

Woninginbraken zijn nog altijd een veel voorkomend probleem. De diefstal van je waardevolle spullen is op zich al erg vervelend, maar je krijgt ook vaak te maken met schade. En dan is er nog de angst en het onveiligheidsgevoel. Om inbrekers af te schrikken en ze buiten te houden, zijn veilige ramen en deuren een must. Ontdek onze belangrijkste tips om je veiligheid in huis te garanderen.

1. Veiligheid in huis: gelaagd of inbraakwerend glas

Grote glaspartijen geven je woning een open en moderne uitstraling, maar stellen ook een extra risico op inbraak. Door voor gelaagd of inbraakwerend glas te kiezen, wordt het echter extra moeilijk voor inbrekers om langs een raam naar binnen te glippen. Dit soort veiligheidsglas is namelijk veel moeilijker in te slaan. Het hoeft niet te verbazen dat inbraakwerend glas alleen al daarom inbrekers afschrikt.

2. Oerdegelijke kunststof ramen en deuren

Niet alleen de beglazing is belangrijk, ook de materiaalkeuze van je ramen en deuren speelt een bepalende rol in de veiligheid van je woning. De kunststof profielen van Deceuninck blinken steevast uit in inbraakveiligheid. Pvc is nu eenmaal een oersterk en hard materiaal dat je niet zomaar breekt.

Elegant ramen zorgen voor extra stevigheid & beveiliging tegen inbraak. Naast een slank en modern design biedt onze Elegant reeks inbraakwerende pvc ramen en deuren. Onze Elegant voordeuren maken gebruik van staalversterking en bieden een stevige kaderconstructie met extreme vervormingsweerstand dankzij het wapeningsstaal.

Ontdek Elegant

Elegant PVC deur

Zowel de Zendow#neo Standaard- als de Premium-profielen maken bovendien gebruik van de Linktrusion-technologie die je ramen versterken en extra isolerend maken. Dat levert je uiteraard nog een tweede voordeel op, want door extra isolatie kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. Ben je benieuwd naar alle voordelen van onze pvc-ramen en -deuren? Vraag gratis advies bij eens van onze verdelers.

3. Sterke aluminium ramen en deuren

Geen voorstander van het materiaal kunststof? Dan kan je ook steeds kiezen voor aluminium ramen en deuren bij Deceuninck. Naast een strak design zijn aluminium ramen ook gekend voor hun onderhoudsvriendelijkheid en inbraakwerendheid. Ieder aluminium raam- en deursysteem wordt vakkundig gekeurd en geplaatst. Hierdoor blijven we te allen tijde voldoen aan de steeds strenger wordende markteisen en maken we het inbrekers steeds moeilijker.

Ontdek Decalu

4. De kunst om inbrekers te vertragen

Neem daarnaast enkele maatregelen om inbrekers en dieven die je woning proberen te betreden, te vertragen. Hoe langer het duurt om binnen te raken, hoe groter de kans dat ze het opgeven of opgemerkt worden door een buur of voorbijganger. Deze elementen zijn onmisbaar:

  • buitendeuren uit inbraakvertragende materialen zoals kunststof of metaal
  • sloten met meerpuntsluiting (minstens drie sluitpunten)
  • dievenklauwen
  • veiligheidsbeslag dat alleen van binnenuit te zien is
  • buitenverlichting met een bewegingssensor

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

5. Extra tips

Veiligheid in huis rust ten slotte grotendeels op jezelf. Met de juiste houding kun je soms al een inbraak voorkomen. Sluit bijvoorbeeld altijd de ramen en deuren als je weggaat, al is het maar voor even. En laat de sleutel niet op je deur zitten, maar bewaar hem op een veilige plaats.

Vind een verdeler