Vraag een gratis offerte

Veiligheid & inbraakwerendheid

Inbraakpreventie begint met stevige buitendeuren

clock min. reading time

In je eigen woning wil je je graag veilig voelen. Werk maken van inbraakpreventie is dan ook geen overbodige luxe. Je kunt verschillende maatregelen nemen, maar kiezen voor inbraakbestendige buitendeuren is een absolute must.

Geef inbrekers geen kans

Inbrekers slaan meestal hun slag op momenten dat de bewoners niet thuis zijn. Dit kan ’s nachts gebeuren, maar even vaak in de namiddag. Meestal komen ze binnen langs de achterzijde van de woning. Dit geeft hen niet alleen extra discretie, ze weten ook dat de beveiliging daar vaak het zwakst is.
Om inbrekers geen kans te geven is het van belang dat al je ramen en deuren degelijk afgesloten zijn. Het is dan ook aangeraden om de deur langs waar je je woning meestal verlaat ook langs de buitenkant kunt sluiten.

Inbraakpreventie: drie soorten maatregelen

Beveiligingsspecialisten onderscheiden drie vormen van inbraakpreventie die je op een slimme manier met elkaar moet combineren:
1.Organisatorische maatregelen: hebben de bedoeling om de indruk te wekken dat er altijd iemand thuis is én om de woning voor de dief zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.
2.Bouwkundige maatregelen: bemoeilijken de toegang via ramen en deuren.
3.Elektronische beveiliging zoals alarmsystemen: hebben een afschrikkende functie en kunnen zowel de omwonenden als de politie waarschuwen bij een inbraakpoging.
Verstandige inbraakpreventie is altijd een doordachte combinatie van maatregelen. Zo heeft het geen zin om te investeren in een duur alarmsysteem als je ramen en deuren niet beveiligd zijn. Ook is een versterkte achterdeur zinloos als je daarnaast een raam met enkel glas hebt.

Pvc-deuren van Deceuninck zijn extra stevig

Bij Deceuninck kennen wij het belang van degelijke inbraakpreventie. Onze pvc-deuren worden dan ook standaard versterkt met staal, zodat ze in alle omstandigheden – ook bij drieste inbraakpogingen! – altijd hun vorm behouden. Of je nu kiest voor onze Elegant deuren of onze Zendow deuren, je maakt potentiële inbrekers meteen duidelijk dat het volstrekt zinloos is om te proberen jouw woning binnen te dringen.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator