Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Kom tot rust dankzij een doordachte inrichting van je terras

clock min. reading time

Buiten heerlijk verpozen met een boek, een hapje, een drankje? Dat doe je op je terras natuurlijk. Als je kiest voor een doordachte inrichting van je terras geniet je des te meer. Onze tips!

De oriëntatie van je terras

Allereerst moet je natuurlijk bepalen waar je je terras precies wil aanleggen. Bedenk of je een terras met veel zon of net met veel schaduw wil. Voor hete zomers is een schaduwterras ideaal. In de volle zon zitten is namelijk niet zo gezond. Wil je toch liever een zonneterras, voorzie dan zeker een parasol.
De oriëntatie van je terras heeft ook invloed op terrasplanten die je kunt zetten. Op een schaduwterras kun je bijvoobeeld kiezen voor vlijtige liesjes of andere bloeiende eenjarigen. Op een zonneterras doen ook kuipplanten het goed.

De inrichting van je terras

Besloten waar je terras komt? Dan kun je beginnen aan de indeling. Voorzie ruimte voor een eettafel, tuinstoelen en eventueel ligstoelen. Ook een complete loungeset is een mogelijkheid.
Hou er wel rekening mee dat je buitendeur nog open moet kunnen, dus zet niet alles vol. Heb je schuifdeuren? Dan bespaar je heel wat plaats. Eens je alles mooi uitgetekend hebt op een plattegrond, weet je precies hoe groot je terras moet zijn.

Een terras in Twinson

Voor de vloerbekleding van je terras zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor kiezels, tegels, hout … Kies je voor terrasplanken in Twinson-houtcomposiet, dan zit je gebeiteld. Dit materiaal biedt behalve de look van natuurhout namelijk heel wat voordelen:

Decoreren met potten en planten

Ook potplanten hebben zeker hun plaats op je terras. Tenslotte wil je buiten toch ook wat groen. Grote bakken met één type plant ogen erg modern. Heb je liever wat afwisseling? Zet dan diverse kleine potten met allerlei soorten planten. Ook een plantentafel of etagère is erg leuk.

Configureer je terras met de terrascalculator