Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Een dakterras: da’s heerlijk genieten

clock min. reading time

Hou je ervan om ’s zomers in het zonnetje te zitten, maar is het praktisch niet haalbaar om rond jouw woning een tuin of een terras aan te leggen? Misschien biedt een dakterras dan een uitkomst! Met een dakterras creëer je een extra buitenruimte en kun je volop genieten van de zon en het weidse uitzicht. Geen idee hoe je aan zo’n onderneming begint? We zetten een aantal aandachtspunten op een rijtje.

Is de constructie stevig genoeg voor een dakterras?

Voor je begint te dromen over de geneugten van een dakterras, moet je je natuurlijk eerst afvragen of zoiets wel haalbaar is. Jouw dakconstructie moet dat extra gewicht namelijk kunnen dragen.
Veel hangt af van wat je precies van plan bent met jouw dakterras. Wil je er gewoon een paar tuinstoelen op zetten, dan zal dat in de meeste gevallen geen probleem zijn. Maar droom je een eind weg over een zware balustrade, bloembakken en eventueel zelfs een jacuzzi, dan moet je een studiebureau of architect laten berekenen of jouw dakconstructie daar wel op voorzien is.

Vergeet je bouwvergunning niet

‘Zomaar’ je plat dak tot een dakterras omvormen is niet toegelaten. Voor de aanleg heb je namelijk een stedenbouwkundige vergunning nodig.
Check eerst even je huidige vergunning: staat je plat dak op de plannen al aangeduid als een dakterras, dan kun je in principe je gang gaan. Is dat niet zo, dan moet je bij jouw stad of gemeente een bouwaanvraag indienen. Over de aanleg van een dakterras bestaan er namelijk specifieke regels.
Uiteraard volstaat het niet om wettelijk in orde te zijn; je doet er goed aan om je buren in te lichten over je plannen. Niet iedereen is namelijk opgezet met een dakterras dat hun privacy zou kunnen schenden, ook al is dat volgens de letter van de wet niet het geval.

Kies de juiste terrasplanken

Als het licht op groen staat en je effectief aan je dakterras begint, zijn er heel wat knopen die je moet doorhakken. Een ervan is de keuze van je terrasplanken. Ga je voor planken in Twinson-houtcomposiet, dan geniet je tal van voordelen. Twinson is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout dat toch de look-and-feel van écht hout heeft. Daarnaast is dit materiaal slipvrij, onderhoudsvriendelijk en erg makkelijk te plaatsen.
Geïnteresseerd in Twinson-terrasplanken voor jouw dakterras? Vraag vrijblijvend een gratis prijsofferte aan of neem contact op met een van onze verdelers voor meer informatie.

Configureer je terras met de terrascalculator