Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Zo benut je je veranda of tuinkamer optimaal

clock min. reading time

Heel wat Belgen dromen van een veranda aan hun woning. Maar wil je het hele jaar door kunnen genieten van het uitzicht op je gazon, dan is een tuinkamer een betere optie. Nog nooit van gehoord, zeg je? We leggen je het verschil uit en vertellen je waarop je moet letten.

Genieten van je veranda

Natuurlijk is het leuk zitten in een veranda. Je kunt er genieten van veel licht, de zon en het uitzicht op je tuin. Het enige probleem: de dagen dat het er écht ideaal toeven is, zijn schaars. ’s Zomers is het vaak te warm in een veranda en ’s winters heb je het er te koud. De oplossing voor dit probleem? Hoogrendementsglas!

Kiezen voor hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas heeft aan de binnenkant van de glasplaten een dun, isolerend laagje metaal. Ook wordt de luchtspouw tussen de glasplaten vaak gevuld met een edelgas zoals argon of een mengeling van verschillende edelgassen. Dat zorgt ervoor dat het glas optimaal isoleert. Er bestaat zelfs drievoudig hoogrendementsglas met een extreem lage Ug-waarde van 0,5 W/m2K.

Wat is een tuinkamer?

Als je kiest voor hoogrendementsglas, spreken we niet langer van een veranda, maar van een tuinkamer. In zo’n ruimte geniet je het hele jaar door in comfortabele van uitzicht op je tuin. Meer nog dan een veranda betekent een tuinkamer een enorme meerwaarde voor je woning. Wil je optimaal genieten van je tuinkamer? Kies dan voor grote glaspartijen. Een schuifdeur maakt het geheel af.

Vergunningsplicht of meldingsplicht?

Ben je helemaal overtuigd en wil je zo snel mogelijk aan de bouw van je veranda of tuinkamer beginnen? Weet dan dat je daar in de regel een stedenbouwkundige vergunning voor moet aanvragen. Het gaat namelijk om een uitbreiding van je woning.
Wil je die rompslomp liever vermijden? Kijk dan even op de site van het departement Ruimtelijke Ordening van de Vlaamse regering of een eenvoudige melding niet volstaat. Als je je aan bepaalde voorwaarden houdt, geldt er namelijk geen vergunningsplicht, maar enkel een meldingsplicht.
Geïnteresseerd in ramen of schuifdeuren met hoogrendementsglas? Vraag dan gerust een gratis offerte aan of neem voor meer informatie contact op met een van onze verdelers.