Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Je woning renoveren? Start met deze aanpassingen

clock min. reading time

De Vlaming woont graag zijn hele leven in hetzelfde huis. Dat betekent ook dat we onze huizen vaak verbouwen en renoveren. Gelukkig biedt elke renovatie kansen om je huis duurzamer en energiezuiniger te maken – en dat rendeert!

Besparen door je woning te renoveren

Als je je woning verbouwt, heb je daar doorgaans een goede reden voor. Je huis is te klein geworden. Of je muren lijden onder een hardnekkig vochtprobleem. Veel oude huizen, maar ook recentere woningen zijn ook helemaal niet goed geïsoleerd. En een slecht geïsoleerde woning kost handenvol geld.

Een renovatie die de duurzaamheid en energievriendelijkheid van je woning vergroot, zal je veel uitsparen aan verwarmingskosten. De eenmalige investering verdien je snel terug dankzij de permanent lagere energiefactuur. Dat er minder energie verloren gaat, is bovendien goed voor het klimaat en het milieu.

Gevelrenovatie

Oudere woningen springen doorgaans niet zo efficiënt om met energie. In de winter is het altijd net iets te koud en moet je bijverwarmen. In de zomer moet je alle moeite doen om je woning koel te houden. Dat merk je dan ook op de energiefactuur.

Een essentiële stap om je woning energiezuinig te maken, is degelijke muurisolatie. Dat kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van je gevel. Bij bestaande woningen gaat de voorkeur uit naar de buitenkant. Daarbij wordt de gevel volledig ingepakt met isolatiemateriaal, wat de energieprestaties van je woning sterk verbetert.

Wanneer je je gevel langs de buitenkant isoleert, moet je er rekening mee houden dat de dikte van je gevel toeneemt. Opteer dus altijd voor gevelbekleding die daarop afgestemd is. Op dat vlak zit je met Deceuninck-gevelbekleding helemaal safe. Of je nu kiest voor Twinson of PVC-gevelbekleding, beide zijn erg dun en compatibel met verschillende isolatiediktes.

Isolerende ramen en deuren

Daar houdt het niet op. In veel huizen gaat er namelijk erg veel warmte verloren door ramen en deuren. Vervang daarom enkel glas door dubbel of drievoudig glas. Maar denk ook aan de raam- en deurprofielen. Een gevel met kwalitatieve, isolerende PVC-ramen zal de thermische performantie van je woning gevoelig doen toenemen.

Overweeg jij een renovatie om je woning energiezuiniger te maken? Met de energiecalculator bereken je snel hoeveel je kunt besparen met de PVC-ramen van Deceuninck. Meer informatie nodig? Contacteer één van onze verdelers!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator