Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Waarom isoleren zonder luchtdichtheid nutteloos is

clock min. reading time

Je zou ervan versteld staan bij hoeveel gezinnen de warmte in huis zomaar langs gaten en kieren naar buiten vliegt. Zo ontsnapt vandaag nog altijd ruim een kwart van de binnenhuiswarmte langs de ramen. Met alle gevolgen van dien voor je energierekening en je leefcomfort. Nochtans valt het warmteverlies eenvoudig te voorkomen. Luchtdichtheid is het codewoord. Lees snel meer!

Isoleren zonder luchtdichtheid: dweilen met de kraan open

Een gebouw isoleren zonder aandacht te besteden aan luchtdichtheid, is een verspilling van je geld en je tijd. Spleten en kieren in de gebouwschil zorgen namelijk voor thermische lekken. Bovendien brengt elk luchtlek ook een akoestisch lek met zich mee. En last but not least: een luchtdichte woning is een belangrijke voorwaarde voor een goed functionerend ventilatiesysteem.

De luchtdichtheid heeft een bepalende invloed op het E-peil of de energieprestatie van een gebouw. Door hiervan een prioriteit te maken, haal je het E-peil gemakkelijk met 10 E-punten naar beneden. En dat heeft niet alleen positieve gevolgen voor de temperatuur in huis maar ook voor je energiebudget.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

Luchtdichtheid: hoe gaat het in zijn werk?

Optimale luchtdichtheid betekent onder meer dat de voeg tussen het raam en de luchtdichte laag van de binnenmuur naadloos moet worden afgesloten. En dat is niet meteen eenvoudig. Een niet-luchtdichte aansluiting van het buitenschrijnwerk is dan ook de op één na grootste oorzaak van luchtlekken in een gebouw.

Tip: laat de luchtdichte plaatsing van je PVC-ramen over aan een vakman. Onze Partners klaren de klus snel en volgens de regels van de kunst. Zo hoef jij alleen maar te genieten!

Luchtdichtheid zonder zorgen

Als raamspecialist beseffen we bij Deceuninck als geen ander dat luchtdichtheid een hekel punt is. Daarom hebben we de voorbije jaren zwaar geïnvesteerd in een oplossing. Onze ramen kunnen opgebouwd worden uit isolerend PVC-hardschuim waarbij enkele delen van een extra laag voorzien zijn voor functionele doeleinden. Het wordt eenvoudig op de rug van het raamkader geklikt en garandeert zo een perfect luchtdichte plaatsing van raamaansluitingen.

Interesse in een PVC-raam met luchtdichtheid zonder zorgen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator