Je raam wagenwijd open te zetten op een bloedhete zomerdag? Vaak houden de ongemakken, zoals muggen of wespen die binnenvliegen, je tegen.. Dat is verleden tijd als je een vliegenraam of hordeur installeert.
Vliegenramen beschermen je huis tegen heel wat insecten. Tegelijk verspert een raamhor de toegang voor de kat van de buren (of voor gedesoriënteerde duiven).
Geen onverwachte ontmoetingen meer. Geen paniekreacties. Geen vervelende bromvliegen meer in huis.
Niets zo aangenaam als ’s zomers slapen met je raam open. Dat kan, dankzij een hordeur. Je leeft op het ritme van de natuur zonder de tol daarvoor te betalen aan een legioen muggen.
Overdag verlucht je je woonkamer met open ramen en gesloten hordeuren. De zomerhitte verlaat zo geleidelijk je woning.
Een vliegenraam houdt niet alleen levende wezens tegen. Ook stofdeeltjes, pollen en vuil geraken niet altijd voorbij het fijne gaas. Met een hordeur behoud je de lichtinval en luchtcirculatie, maar beperk je de storende invloeden van buitenaf. Rest je nog de vraag: welk type kiezen?
Een vaak voorkomend type is de hor voor schuifpui: een gaasraam dat in een of meerdere panelen voor je raam geschoven wordt. De hor wordt eenvoudig bevestigd in de rail van je pvc schuifraam of in een afzonderlijke rail. Deze bestaat in een flexibele en in een vaste variant.
Een andere mogelijkheid is de raamhor. Die bestaat als vast gemonteerd model dat naar buiten openzwaait, of als los gaasraam dat je vastklikt in het raam.
Informeer bij je raamspecialist naar alle opties. Hou je je vliegenraam liefst onopvallend? Dan is een rolhor helemaal je ding. Vanuit een vaste cassette van enkele centimeters dik wordt je gaasraam op- en afgerold. De rolhor bestaat in verticale en horizontale versie en in strakke of geplooide (‘plissé’) variant. Meer weten? Vraag een gratis offerte aan!