Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Vier manieren om je woning nóg energiezuiniger te maken

clock min. reading time

Heb je je oude woning het laatste decennium niet meer aan een renovatie onderworpen? Dan is de kans groot dat je heel wat energiepotentieel links laat liggen. Met enkele simpele, energiezuinige maatregelen kan je namelijk heel wat besparen. Bovendien zorgen constante temperaturen voor een aangenaam wooncomfort, en dat is goud waard. Ontdek hier welke maatregelen de energie-efficiëntie van je woning meteen doen toenemen!

1. Een zuinig verwarmingssysteem

Niets dat zo veel energie opslorpt als een verouderd verwarmingssysteem. Investeer voor je verwarming en warmwaterproductie daarom zo snel mogelijk in zuinige installaties. Als die ook nog eens op basis van hernieuwbare energie werken, sla je twee vliegen in één klap. Tip: reken ook voor een lage-energiewoning op een verwarmingssysteem van minstens 4 à 9 kW.

2. Dakisolatie

Dakisolatie is een must in elke woning, ook in bestaande woningen. De overheid raadt daarbij een isolatiedikte aan van 15cm of meer. Dakisolatie plaatsen is een relatief eenvoudige ingreep, en de terugverdientijd is bijzonder kort. Bovendien vaardigt de overheid ook nog eens verschillende premies uit. Wat wil je nog meer?

3. Muurisolatie

Muurisolatie is net als dakisolatie een van de fundamenten van een energiezuinige woning. Zonder degelijk isolatiemateriaal zijn je muren per definitie onvoldoende geïsoleerd en gaat er nodeloos veel warmte verloren. Met een torenhoge energierekening tot gevolg. Ook hier gelden een korte terugverdientijd en interessante premies!

4. Hoogisolerende ramen en deuren

Plannen om binnenkort je muren te isoleren? Dan kun je maar beter meteen ook je ramen en deuren vervangen. Niet alleen de beglazing speelt daarbij een rol, ook de profielen van je ramen en deuren zijn doorslaggevend. Tip: investeer in topkwaliteit zoals de Zendow#neo ramen en deuren van Deceuninck. Ze zijn niet alleen een meevaller voor je energierekening, maar ook voor je wooncomfort. Bovendien zijn er interessante premies aan verbonden!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Droom jij ook van een comfortabele, op-en-top geïsoleerde woning? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig?

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?