Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Vakantieplannen? Denk ook aan inbraakpreventie

clock min. reading time

Ga je er nog eens een dagje tussenuit of vertrek je binnenkort op vakantie? Zorg er dan voor dat je woning optimaal beveiligd is tegen inbraak. Zo vertrek je zonder zorgen en kan je ten volle genieten van je vakantie. Met enkele eenvoudige tips kun je het inbrekers al een stuk moeilijker maken.

Vergeet de inbraakpreventie niet

Verstop je nog altijd een sleutel onder een mat of onder een bloempot aan de voordeur? Dat is geen goed idee! Het is misschien ontzettend gemakkelijk wanneer je je sleutels eens vergeet, maar ook inbrekers kunnen je woning zonder enige moeite betreden. Sluit ook altijd al je ramen en deuren wanneer je het huis verlaat en doe je deuren volledig op slot. Laat ook geen ladders buiten staan, want ook dat helpt hen. Laat ook je buren of vrienden een oogje in het zeil houden.

Schrik inbrekers af

Inbrekers schieten meestal in actie wanneer je niet thuis bent. Laat daarom bijvoorbeeld op bepaalde tijdstippen een lamp aanspringen met een timer. Zo lijkt het alsof er wel iemand thuis is en hou je inbrekers weg. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat er buiten of binnen licht aanspringt via een bewegingssensor. Op die manier schrik je de inbrekers af. De kans om betrapt te worden is namelijk veel groter wanneer ze in de ‘spotlights’ staan.

Denk aan je deurbeveiliging

Ook je ramen en deuren moeten optimaal beveiligd zijn. Zo kun je best kiezen voor extra stevige, inbraakbestendige deuren, zoals PVC deuren of aluminium deuren. Je kiest het best voor PVC deuren die versterkt zijn met gegalvaniseerd staal. Bescherm daarbij je slot met een veiligheidsrozet en veiligheidscilinder. Het rozet beschermt de deurcilinder, waardoor enkel nog het sleutelkanaal zichtbaar is. Zo maak je het inbrekers extra moeilijk om je slot te openen.

Vergeet daarnaast je schuifdeur niet. Kies ook hierbij voor PVC of aluminium in combinatie met dubbel gelaagd veiligheidsglas. En leg een stok tussen de deur, zodat hij niet open kan.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Verlies de raambeveiliging niet uit het oog

Ook je ramen kunnen een zwakke plek zijn. Kies daarom voor sterke PVC- of aluminium ramen en veiligheidsbeglazing. Het inbraakwerende glas zorgt ervoor dat inbrekers je woning niet via je ramen kunnen betreden. Tip: Investeer je in inbraakpreventie? Informeer bij de gemeente of je hier geen premie voor kunt krijgen.

Vind een verdeler