Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Enkele tips om je huis winterklaar te maken

clock min. reading time

De dagen worden snel korter, de nachten kouder. We kunnen nog even genieten van de charme van de herfst, maar binnenkort slaat de winter genadeloos toe. Tijd om je huis en tuin winterklaar te maken!

Je tuin klaarstomen voor de winter

Het begin van de winter is een uitgelezen moment om grote schoonmaak te houden in je tuin. Wanneer de meeste bladeren al van de bomen zijn, kun je aan de slag met een bladhark of bladblazer om dode bladeren en takken op te ruimen. Vergeet ook de bladeren uit je dakgoten niet te verwijderen, want een verstopte dakgoot kan zorgen voor vochtproblemen in je dak of muren.

Geef ook je tuinmeubilair een grondige poetsbeurt voor je het opbergt in je tuinhuis of garage. Water en zeep volstaan meestal. Voor houten tuinmeubelen bestaan er speciale reinigingsmiddelen die de groene aanslag verwijderen zonder de houtvezels te beschadigen.

Configureer je terras met de terrascalculator

Genieten van de winter in een lekker warm huis!

Laat de vrieskou je gezellige winteravonden niet verpesten, en zorg voor een goede isolatie en verwarming. Overloop zeker deze checklist voor de ergste kou voor de deur staat:

  • Heb je je verwarmingsinstallatie recent laten nakijken? Een jaarlijks onderhoud is géén overbodige luxe.
  • Is je dak nog in orde? Vervang beschadigde dakpannen of leien indien nodig. Een lek in de winter wil je koste wat kost vermijden.
  • Hoe is het gesteld met de ventilatie? Als je over een mechanisch ventilatiesysteem beschikt, is het belangrijk om de roosters en filters te controleren en te reinigen. Heb je geen mechanisch ventilatiesysteem? Vergeet dan zeker niet om je huis zo vaak mogelijk te verluchten door ramen en deuren open te zetten.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Een structureel probleem? Denk aan isolerende ramen en deuren

Koudebruggen langs ramen en deuren kun je tijdens de winter missen als de pest. Ze zorgen niet alleen voor een hardnekkige tocht in je woning, maar jagen je energiekosten ook de hoogte in. Heb je nog oude raamprofielen met enkel glas? Dan doe je er goed aan om zowel de profielen als de beglazing te vervangen. Laat isolerende ramen installeren en kies voor dubbel glas – of nog beter: hoogrendementsglas.