Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Domotica: 3 onmiskenbare voordelen van een slimme woning

clock min. reading time

Domotica wint terrrein. De jongste jaren wordt er almaar meer ‘slimme’ huiselektronica verkocht, en het plafond lijkt nog lang niet bereikt. Een logische evolutie, want domoticasystemen zijn hét antwoord op onze snelle samenleving. Zo maken ze ons hectische leven een stuk aangenamer én goedkoper. Je hebt je investering namelijk snel terugverdiend dankzij de slimme energiebesparingen. En er zijn nog troeven. We lijsten ze voor je op!

1. Domotica: comfort zonder moeite

Maximaal comfort zonder daar ook maar de minste inspanning voor te doen? Domotica maakt haar belofte helemaal waar. Enkele voorbeelden:

  • Apparaten op afstand beheren. Wasmachine vergeten af te zetten? Via een app op je smartphone heb je dat zo rechtgezet.
  • Verlichting, ventilatie en verwarming: Domotica herkent patronen in je dagelijkse leven en stemt de aansturing van de domoticaketen daarop af. Lichten aan- en uitzetten, rolluiken naar boven en naar beneden halen, … het gebeurt allemaal vanzelf!
  • Automatische sfeerzetting: Tijd voor quality time? Met domotica volstaat een druk op de knop. Gedimde lichten, achtergrondmuziekje en de verwarming een tikje hoger: je doet het in een vingerknip.

2. Maximale energie-efficiëntie

Huisautomatisering staat meteen ook garant voor maximale energie-efficiëntie. Elke vorm van verspilling is bij voorbaat uitgesloten: de lichten doven automatisch, de temperatuur past zich aan je behoeften aan, wasmachines werken alleen op de meest economische uren van de dag, en ga zo maar door. Al die besparingen samen leiden tot een relatief korte terugverdientijd. En jij dacht dat domotica duur was?

3. Nóg veiliger wonen

Naast comfortabel en betaalbaar willen we natuurlijk ook veilig wonen. Ook daar heeft domotica wel oren naar. Zo kunnen slimme systemen je aanwezigheid simuleren wanneer je er niet bent: de lichten gaan aan en uit, de tv springt ’s avonds op, net alsof je thuis bent! We hoeven je wellicht niet te vertellen dat dit een van de beste manieren is om ongewenste bezoekers preventief op afstand te houden.

Tip: ook met hoogisolerende ramen en deuren kun je flink wat besparen! Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator