Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Renovatie gepland? Dit is hét moment om ramen en deuren te vervangen

clock min. reading time

Ben je bezig met de renovatie van je woning? Dan wil je waarschijnlijk ook je ramen en deuren vervangen. Dat levert je namelijk heel wat voordelen op. Het voorjaar is prima geschikt om deze werken te laten uitvoeren. Waarom nu precies, vraag je je af? We vertellen het je graag!

Renovatie van je ramen en deuren

Heb jij nog oude ramen zonder hoogrendementsglas en deuren die inbrekers welkom lijken te heten? Dan is vervangen de boodschap! De voordelen van nieuwe ramen en deuren in pvc zijn talrijk:

  • Door een betere thermische isolatie, bespaar je op je energiefactuur.
  • Je houdt ongewenste geluiden buiten. Pvc-ramen en -deuren isoleren namelijk ook akoestisch.
  • Pvc-ramen en -deuren zijn erg stevig en moeilijk open te breken. Inbrekers krijgen dan ook geen enkele kans.
  • Je kiest voor een onderhoudsvriendelijke oplossing. Jaarlijks oliën of beitsen is niet nodig.
  • Je geniet een interessant belastingvoordeel en diverse premies.

Bovendien heb je de keuze tussen een waaier aan mogelijke kleuren en stijlen. Renoveer je ook je gevel? Dan vind je gegarandeerd ramen en deuren die perfect bij de nieuwe look van je woning aansluiten.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Je ramen en deuren vervangen in de lente

Een woningrenovatie moet je natuurlijk goed plannen. Bepaalde werken kun je namelijk niet laten uitvoeren vooraleer andere zijn afgerond.
Je ramen en deuren vervangen in de lente is ideaal. Door het mooie weer is de kans klein dat de werken onderbroken moeten worden. Is het te koud of regent het pijpenstelen, dan is het natuurlijk niet het meest geschikte moment om je oude ramen en deuren uit te breken. Ook als het té heet is, wacht je beter even met de renovatie van je ramen en deuren. Sowieso moet je rekening houden met het bouwverlof.
Maak je trouwens geen zorgen: ramen en deuren vervangen is een klus die niet zo heel veel tijd in beslag neemt. Ervaren plaatsers kunnen een groot raam vervangen in een halve dag.
Ben je geïnteresseerd in de renovatie van je ramen en deuren? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze verdelers of vraag een gratis prijsofferte aan.

Ontdek Elegant
Ontdek Decalu