Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Nieuwe ramen en deuren nodig? Wij helpen je kiezen uit de RAL-kleuren

clock min. reading time

Sta je op het punt om je ramen en deuren te vervangen? Dan moet je natuurlijk ook nadenken welke kleuren je precies wil. Vandaag zijn er zodanig veel mogelijkheden dat kleuren kiezen geen eenvoudige opdracht is. Maar wees gerust: je vindt zeker een tint naar jouw gading. Deceuninck heeft namelijk een brede waaier aan beschikbare RAL-kleuren. Eenmaal gekozen, geef je de overeenkomstige code door. Zo ben je zeker dat jij de exacte kleur krijgt die je wilt: vergissingen en kleurverschillen zijn uitgesloten.

Wat zijn RAL-kleuren?

RAL staat voor ‘ReichsAusschuss für Lieferbedingungen’. Het is een kleurcoderingssysteem dat in 1927 in Duitsland ontwikkeld werd en dat in de industrie en in de bouw gebruikt wordt om de kleuren van verf en coatings te definiëren. Elke kleur heeft een eigen code van vier cijfers en een vaste naam. Zo weten wij meteen waarover jij het hebt en maken we jouw ramen en deuren in precies de kleur die jij gekozen hebt.

Kleuren kiezen: een waaier aan mogelijkheden

De kleuren van je ramen en deuren zijn natuurlijk erg bepalend voor het uitzicht van je woning. De juiste keuze maken is dan ook van groot belang. Je wil daarbij zeker niet over één nacht ijs gaan. Of je nu kiest voor ramen en deuren in aluminium of in pvc, je hebt sowieso een brede waaier aan mogelijk kleuren. Bij aluminium heb je de keuze tussen integraal éénkleurig gecoate ramen en deuren (uni-colour) of integraal tweekleurig gecoate ramen en deuren (bi-colour). Met pvc zijn er nog meer mogelijkheden. Behalve voor gecoate ramen en deuren, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor in de massa gekleurd pvc of pvc dat wordt afgewerkt met speciale folies voor een metaal- of houteffect.

download onze kleurencollectie brochure voor:

 

Onze kleurensimulator maakt het je makkelijk

Weet je niet goed hoe te beginnen? Met onze online kleurensimulator Winspirator krijg je snel een idee van het effect van een bepaalde kleur. Hoe het werkt? Selecteer je favoriete woning, kies een van de beschikbare kleuren en bewonder meteen het resultaat.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

 

Raak je er toch niet uit? Laat je dan zeker adviseren door een specialist: neem voor meer informatie gerust contact op met een verdeler uit jouw buurt.

Vind een verdeler