Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

4 tips om de kostprijs van je ruwbouw in kaart te brengen

clock min. reading time

Droom je ervan je eigen huis te bouwen? Of heb je een ruwbouwwoning op het oog? Dan is kostprijs een doorslaggevende factor in je beslissing om al dan niet voor een aankoop te gaan. We nemen de prijsbepalers van ruwbouw even onder de loep.

Kostprijs ruwbouw berekenen? Hou rekening met variabele prijsbepalers

Uiteraard is het onmogelijk een eenduidig antwoord te geven op de vraag ‘wat is de kostprijs van een ruwbouw?’. Maar aan de hand van enkele variabelen proberen we toch de kosten – bij benadering – in kaart te brengen.

1. Draagkracht van de bouwgrond

Is de bouwgrond draagkrachtig of niet? Hoe slechter de ondergrond, hoe steviger je fundering moet zijn. En dat heeft uiteraard een impact op het prijskaartje. Het is aan te raden de stabiliteit van je bouwgrond in kaart te brengen met een sondering.

Aandachtspuntje: Ligt je grond in overstromingsgebied? Dat drijft het kostenplaatje op, want je moet speciale maatregelen treffen voor je kelder. Door het O-peil te checken vermijd je dit risico. Deze indicator geeft aan of je grond in overstromingsgevoelig gebied ligt.

2. Oppervlakte van je woning

Hoe groter de woning, hoe hoger de kosten. Dat is logisch, want je hebt meer materiaal en werkuren nodig bij een grotere oppervlakte. Wil je kosten besparen? Dan is kleiner bouwen de boodschap.

3. Hoeveelheid glas

Een huis met grote ramen oogt mooi, maar ramen zijn duur. Een groot raamoppervlakte vereist ook sterkere raamprofielen. Wil je de kosten drukken? Dan opteer je het best voor pvc-ramen. Nog steeds de beste prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met hout of aluminium.

4. Materiaalkeuze

Op zoek naar een budgetvriendelijk materiaal voor je gevelbekleding? Je zoektocht stopt hier. In tegenstelling tot wat velen denken, is pvc niet alleen geschikt voor ramen en deuren. Pvc leent zich ook uitstekend voor gevelbekleding.

Heb je interesse in ons assortiment pvc-producten? Vraag dan zeker een gratis prijsofferte aan.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator