Tricks & Tips

Klimaatverandering tegengaan? Het begint bij je ramen en deuren!

De onrustwekkende klimaatverandering is niet weg te slaan uit de actualiteit. Zo gaan er almaar meer stemmen op om het fiscale gunstregime voor bedrijfswagens een halt toe te roepen wegens te vervuilend. Een voorstel met voor- en tegenstanders, dat voor flink wat controverse zorgt. Maar wist je dat je ook met heel eenvoudige maatregelen al een aanzienlijke bijdrage kunt leveren aan een beter klimaat? Door te investeren in kwalitatieve ramen en deuren, bijvoorbeeld. Lees snel verder!

CO2-uitstoot: meer dan een autoprobleem

De grote hoeveelheden CO2-uitstoot die we met z’n allen produceren, zijn in belangrijke mate medeverantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Dat weten we al langer dan vandaag, maar toch slagen we er maar niet in om tot een kentering te komen. Daarbij wijzen we het toenemende autoverkeer met de vinger, maar ook inzake woningbouw hebben we boter op het hoofd. Onze woningen zijn nog al te vaak verouderd en slecht geïsoleerd, waardoor ze meer verbruiken en dus meer CO2 uitstoten. Zonder maatregelen zal de CO2-uitstoot in 2020 nog 14 procent hoger liggen dan in 1990.

Europese doelstelling: 15% minder CO2 tegen 2020

Om de Europese klimaatdoelstellingen te halen, wordt van ons land een broeikasgasreductie verwacht van 15% tegen 2020 (in vergelijking met 2005) voor de sectoren die niet onder de emissiehandel vallen: zoals transport, huisvesting (verwarming, airco), landbouw en afvalverwerking. Niet evident, aangezien we in België een relatief oud vastgoedpatrimonium hebben, met veel alleenstaande eengezinswoningen. Die hebben automatisch een hoger energieverlies.

Totaalisolatie is de boodschap

Wil je de overdadige CO2-uitstoot van je woning een halt toeroepen? Dan ga je het best voor een totaalisolatieaanpak, inclusief dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie én … uitstekend isolerende ramen en deuren. Wie niets aan het toeval wil overlaten, is bij Deceuninck alvast aan het juiste adres. Onze Zendow#neo Premium ramen en deuren zijn van het beste wat je op de markt van ramen en deuren kunt krijgen. Met een Uw-waarde (waardemeter voor raamisolatie) van 0,65 W/m²K haal je de Europese normen moeiteloos!

Wil je graag zélf een bijdrage leveren aan een beter klimaat? Door te investeren in hoogisolerende ramen en deuren maak je het verschil. Bereken met onze energiecalculator alvast zelf wat je zou kunnen besparen. Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Of vraag een gratis brochure aan voor meer informatie.