Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Je woning winterklaar maken: do’s & don’ts

clock min. reading time

Koning Winter staat voor de deur, en dat betekent dat we ons maar beter wapenen tegen de vriestemperaturen. Niet alleen warme kleren zijn daarbij een must, ook enkele ‘winteraanpassingen’ aan de woning zijn onmisbaar om het warm te houden. Ontdek hier hoe je ook jouw woning efficiënt winterklaar maakt.

Sluit waterkranen tijdig af

Niets zo vervelend in de winter als bevroren waterleidingen. Nochtans zijn ze eenvoudig te voorkomen. Zitten er vriestemperaturen aan te komen? Sluit dan zeker de waterkranen en -leidingen buiten tijdig af, nadat je ze volledig leeg hebt laten lopen. Kies daarbij voor extra bescherming met het nodige isolatiemateriaal. In temperatuurgevoelige ruimtes, zoals de kelder, is het aangewezen om de temperatuur niet onder de zeven graden te laten zakken. Hou het kelderraam dus gesloten wanneer het buiten begint te vriezen!

Radiatoren winterklaar maken? Ontluchten is de boodschap!

Nog zo’n klassieker in een winterklare woning zijn goed ontluchte radiatoren. Door tijdig te ontluchten zal je het niet alleen veel sneller warm hebben, maar verhoog je ook het rendement van je radiatoren, wat neerkomt op een lagere energiefactuur. Tip: laat je verwarmingsinstallatie op tijd en stond eens nakijken door een professional. Op die manier voorkom je onnodige warmteverliezen.

Laat je woning nooit te veel afkoelen

Een ijskoude woning opnieuw naar een aangename gevoelstemperatuur brengen, dat slorpt meer energie op dan je lief is. Laat de temperatuur in de leefruimtes daarom nooit onder zestien graden zakken. Op die manier blijft de temperatuur altijd op een aanvaardbaar niveau en moet je verwarmingsinstallatie minder inspanningen leveren om opnieuw het gewenste peil te bereiken.

Raam-en deurisolatie: garantie op een comfortabele winterwoning

Wist je dat in heel wat gebouwen tot 25 procent van de warmte nog altijd verloren gaat via spleten en kieren? Degelijke muurisolatie in combinatie met hoogisolerende ramen en deuren zijn dan ook onontbeerlijk. PVC profielen zijn daarbij een bewezen meerwaarde. Dankzij innovaties zoals de Linktrusion-technologie geven de PVC ramen van Deceuninck de vriestemperaturen geen kans!

Lijken comfortabele woontemperaturen en een lage energiefactuur je wel wat? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis offerte aan!