Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Je woning isoleren zonder ervaring: een goed idee?

clock min. reading time

Je woning isoleren is sowieso een goed idee. Niet alleen zullen alle nieuwbouwwoningen allemaal bijna-energieneutraal moeten zijn, ook voor bestaande woningen moedigt de Vlaamse overheid degelijk isoleren aan. Maar kun je dat als particulier zonder ervaring zomaar zelf verwezenlijken? Enkele bedenkingen.

Waarom moet je je woning isoleren?

Je huis terdege isoleren is niet zomaar een aanbeveling van de overheid. Het levert op de lange termijn ook effectief heel wat voordelen op:

  • Je verliest minder energie (warmte), waardoor je energiefactuur minder hoog zal zijn.
  • Omdat je minder brandstof verbruikt om je woning te verwarmen, zul je ook minder CO2
  • Je hebt altijd de gewenste binnentemperatuur en geniet van een beter wooncomfort.
  • Er is minder condensatie, waardoor de kans op vochtproblemen kleiner wordt.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

 

Wat moet je allemaal isoleren?

Een degelijke isolatie van je woning omvat verschillende aspecten. Concreet gaat het om:

  • de isolatie van je dak, wat altijd de absolute prioriteit moet krijgen. Een dak kun je aan de buitenkant of aan de binnenkant
  • muurisolatie: de logische tweede stap. Je kunt ervoor kiezen om je spouwmuren te isoleren, maar soms is ook bijkomende gevelisolatie
  • de isolatie van je ramen en deuren. Als je kiest voor pvc, ben je verzekerd van een uitstekende thermische én akoestische isolatie.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

Je woning laten isoleren door een specialist

Ben je niet zo’n handige harry en hoor je het in Keulen donderen als je het bovenstaande leest? Heb je geen idee hoe je het best aan de isolatie van je woning begint en waar je allemaal op moet letten? Geen probleem: vermijd knoeiwerk en informeer je bij onze specialisten. Zij zullen je met raad en daad bijstaan.

Neem dus gerust contact op met een van onze verdelers om jouw situatie voor te leggen. Ook kun je een gratis offerte aanvragen. De isolatie van je woning laat je het best over aan experten.