Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Je dak volledig renoveren? Kies ook het juiste raam in je dakkapel

clock min. reading time

Is je dak aan renovatie toe? Stel dat dan niet uit, want een doorzakkend dak brengt ernstige risico’s met zich mee. Bovendien is een optimale isolatie van je dak cruciaal voor de energieprestaties van je woning. Heb je een dakkapel of overweeg je om er een te installeren? Dan is ook de keuze van het juiste raam van groot belang.

De voordelen van een dakkapel

Als je optimaal gebruik wil maken van de ruimte onder je dak, kan een dakkapel een oplossing bieden. Ben je van plan om je zolderkamer in te richten als slaapkamer, bureau of als hobbyruimte, dan is een schuin dak niet erg handig. Een dakkapel vergroot de nuttige ruimte en zorgt ook voor extra invallend licht.
Een dakkapel voorzien heeft wel wat voeten in de aarde. In sommige gemeentes heb je er zelfs een omgevingsvergunning voor nodig. Informeer je dus terdege vooraleer je aan de slag gaat.

Je dak renoveren: werk voor specialisten

Er kunnen verschillende redenen zijn om je dak te renoveren. Een dakkapel plaatsen is er een van, maar je kunt bijvoorbeeld ook stormschade geleden hebben of te kampen krijgen met aangetast hout. Of misschien was je dakconstructie altijd al te zwak voor de belasting die het te verduren krijgt. Een dakwerker kan je vertellen of een gedeeltelijke renovatie kan volstaan of dat je een volledig nieuw dak nodig hebt.
Afhankelijk van jouw situatie kan het bijvoorbeeld aangewezen zijn de dakpannen te vervangen, de muurplaat te vervangen, isolatie aan te brengen of een overzetdak te construeren. Laat je in elk geval adviseren en bijstaan door een specialist.

Geen half werk

Als je je dak laat renoveren moet je niet alleen denken aan de constructie van je nieuwe dak, de dakbedekking en de isolatie, maar dus ook aan het raam in je dakkapel. Kies dat zeker met zorg en opteer voor een raam met uitstekende isolerende eigenschappen. Met de pvc-ramen of aluminium ramen van Deceuninck zit je sowieso goed. Zo hebben onze Elegant ThermoFibra Infinity ramen een U-waarde tot 0,65 W/m2K. Bovendien zijn onze ramen verkrijgbaar in tal van kleuren en uitvoeringen. Zo kun je je raam perfect laten aansluiten bij de stijl van je dakkapel en de rest van je dak.
Ben je op zoek naar een nieuw raam voor je dakkapel? Vraag gerust een gratis prijsofferte of neem contact op met een van onze verdelers.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator