Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Inbraakpreventie: hoe degelijke ramen onheil voorkomen

clock min. reading time

Eerst een fabeltje de wereld uithelpen: je kunt inbrekers nooit volledig verhinderen je woning binnen te dringen. Wel kun je het hen zo moeilijk mogelijk maken. Dan geven ze het op en zoeken ze hun geluk elders. Dat is exact wat Deceuninck doet: veilige pvc ramen en deuren maken waarvan inbrekers moedeloos worden.

Hoe inbraak voorkomen?

Het bezoek van een inbreker is een nachtmerrie. Je kostbare spullen nemen ze mee en ze laten jou achter met een onveilig gevoel. De beveiliging van je woning begint bij jezelf. Laat geen gereedschap rondslingeren in je tuin. Sluit je ramen en deuren ’s avonds en als je weggaat, óók op de verdiepingen. Zijn je voordeur, ramen en tuintoegang aan vervanging toe? Wacht daar niet langer mee en kies voor optimale veiligheid.

Nieuwe ramen en deuren: de beste inbraakpreventie

Heb je nog oude ramen in je woning? Dan is dit het moment om voor veilige ramen te kiezen. Je verhoogt niet alleen je thermische en akoestische isolatie, maar haalt ook de ideale inbraakbeveiliging in huis. Hetzelfde geldt voor je voor- en achterdeur. Een totaalaanpak werkt het best in je strijd tegen criminaliteit.

De beste inbraakbeveiliging

De nieuwe ramen van Deceuninck bieden je op elk vlak de laatste technologie. Standaard zijn ze versterkt met gegalvaniseerd staal. De Elegant pvc ramen zijn zelfs uitgerust met extra staaldraad en glasvezelverbindingen in de vleugel.

De beglazing bestaat uit inbraakbestendig dubbel gelaagd veiligheidsglas. Hetzelfde glas dat verplicht is voor balkonbalustrades. Je kunt je dus voorstellen dat dit tegen een stootje kan!

Ontdek Elegant

 

 

Een volledig beveiligingssysteem

Niet alleen de veilige raam- of deuromkadering en het stevige veiligheidsglas maken het verschil. Kies voor extra beveiliging van je woning met veiligheidsbeslag. De verankering van de scharnieren op strategische punten verhindert dat inbrekers je raam of deur openbreken. Alle Deceuninck ramen en deuren zijn compatibel met diverse soorten veiligheidsbeslag. Vraag ernaar bij je verdeler.

Extra raambeveiliging

Bedenk dat je het een inbreker zo lastig mogelijk moet maken. Een gesloten luik of rolluik bieden een grote meerwaarde. Jij geniet van meer rust in je woning en maakt duidelijk aan elke inbreker dat je huis optimaal beveiligd is.

Inbraakbeveiliging: een miskend probleem

In België wordt er gemiddeld 208 keer per dag ingebroken. Een inbraak is steeds een traumatische ervaring voor de bewoners: de gedachte dat er ‘vreemden’ in je privé zijn binnengedrongen, kan zorgen voor een blijvend onveiligheidsgevoel. En dan spreken we nog niet van de praktische rompslomp die zo’n inbraak met zich meebrengt of van het financiële verlies. Uit een eerdere enquête van Test Aankoop blijkt namelijk dat een inbraak de Belg gemiddeld 4.416 euro armer maakt, terwijl een heel wat kleiner bedrag had volstaan om zijn woning tegen diefstal te beveiligen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een waakhond in huis halen, of kan je buitenverlichting met bewegingssensoren of een alarmsysteem laten installeren om dieven af te schrikken. Van primordiaal belang echter blijft de inbraakwerendheid van je buitenschrijnwerk. Kies daarom steeds voor inbraakwerende raamprofielen, dubbel gelaagd veiligheidsglas, het juiste beslag en een afsluitbare kruk.

Inbraakwerende ramen als eerste prioriteit

Om je woning inbraakveilig te maken, is inbraakbestendig, dubbel gelaagd veiligheidsglas altijd de beste keuze. Dubbel gelaagd veiligheidsglas is samengesteld uit twee of meer glasbladen met daartussen twee of meer transparante folies waaraan het glas bij breuk blijft kleven. Maar enkel kiezen voor veiligheidsglas heeft weinig zin als het raam zelf – dus het kader/vleugel rond het glas, samen met het beslag – niet inbraakbestendig is. Belangrijk is dus dat alle deelaspecten van een raam inbraakwerend zijn, want de zwakste schakel bepaalt het geheel.

Voor een doeltreffende bescherming tegen inbraak vormen de nieuwste pvc-ramen van Deceuninck, Elegant ThermoFibra Infinity, een excellente keuze. Om inbrekers te ontmoedigen, worden deze ramen immers via de unieke ThermoFibra-technologie – een combinatie van thermische versterkingen met staaldraad in het kaderprofiel en continue structurele glasvezels in het vleugelprofiel – versterkt. Op deze wijze blijven de Deceuninck ramen in alle omstandigheden hun vormvastheid behouden. Een raam forceren met een tang, boor, glassnijder of zelfs een koevoet van 70 cm lukt hierdoor niet.