Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Je huis isoleren: de drie aandachtspunten

clock min. reading time

Ongetwijfeld ben je je bewust van het belang van een goede isolatie van je woning. Isolatie is essentieel voor je eigen comfort, maar het helpt je ook om je energiefactuur gevoelig te verlagen. Misschien vraag je je wel af wat de prioriteiten zijn bij het isoleren van je huis? Wij zetten alles even op een rijtje.

Prioriteit 1: je dak

Door je dak degelijk te isoleren, kun je het warmteverlies uit je woning tot dertig procent verminderen. De staat van je dak én je zolder is dan ook het eerste wat je moet aanpakken. Voor de isolatie van je dak zijn er heel wat mogelijkheden. Heb je een hellend dak, dan kun je het dakgebinte isoleren, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor de zogenaamde sarkingtechniek met isolerende platen. Heb je een plat dak, dan kun je er ook voor kiezen om het te beplanten (groendak).

Prioriteit 2: je muren

Haast net zo belangrijk als je dak is de isolatie van je buitenmuren. Met een efficiënte gevelisolatie kun je tot twinting procent besparen op energie.
Heb je massieve buitenmuren, dan kun je bijkomend isoleren aan de binnenkant, aan de buitenkant of aan beide kanten. Spouwmuren isoleer je het makkelijkst in de spouw. Dit kun je nog combineren met bijkomende isolatie aan de binnenkant en/of de buitenkant van je muur.
Kies je voor gevelisolatie aan de buitenkant, dan kun je je gevel meteen ook een volledig nieuwe look geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van fraaie gevelplaten in pvc of Twinson-houtcomposiet?

Prioriteit 3: je ramen en deuren

Een degelijke isolatie van je ramen en deuren maakt de top-3 met prioriteiten compleet. Kies je voor ramen en deuren in pvc of aluminium ramen en deuren, dan zit je in elk geval al goed. Maar voor een optimale efficiëntie kun je nog een stapje verder gaan en kiezen voor de superisolerende Elegant ThermoFibra Infinity ramen- en deuren.

 

Je huis isoleren: kies voor kwaliteit

Voor elk van deze drie aandachtspunten geldt dat kwaliteitsvolle producten het hoogste rendement garanderen. Dat betekent dus ramen en deuren met uitstekende thermische eigenschappen, gevelbekleding die een maximale isolerende laag mogelijk maakt, …
Wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van onze verdelers. Of vraag meteen een gratis prijsofferte.
 

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator