Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Hoe kwalitatief buitenschrijnwerk de inbraakveiligheid verhoogt

clock min. reading time

Heb je ooit ongewenste bezoekers over de vloer gekregen? Dan is de kans groot dat je moeilijk de slaap vat. Gelukkig is er een uitweg: investeren in een inbraakveilige woning. Het is de enige manier om inbrekers definitief een halt toe te roepen. Inbraakveiligheid is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het buitenschrijnwerk. Ontdek hier hoe je deur- en raamprofielen mee het verschil maken!

Inbraakveiligheid = een optelsom

Je woning inbraakveilig maken is meer dan een alarmsysteem installeren. Pas wanneer je elke zwakke schakel hebt aangepakt, ben je zeker dat ongewenste bezoekers geen bedreiging meer vormen. Volgende punten verlies je het best niet uit het oog:

  • Kies voor gelaagd glas. Dat bestaat uit verschillende lagen met folie ertussen, wat een extra barrière vormt voor inbrekers. Inbraakwerend dubbel gelaagd veiligheidsglas biedt daarbij de meeste bescherming.
  • Aangepast veiligheidsbeslag is een must. Denk aan een extra opzetslot voor je ramen en deuren met een afsluitbare kruk en cilinderslot of drie-tot vijfpuntsluiting.
  • Kwalitatief buitenschrijnwerk wordt vaak over het hoofd gezien, maar is minstens even belangrijk. Ontdek hieronder de kracht van PVC ramen en deuren of aluminium ramen en deuren.

Buitenschrijnwerk: PVC of aluminium als garantie voor stevigheid

De kleinste onvolkomenheid in je inbraakbeveiliging wordt genadeloos afgestraft. Inbrekers gaan geduldig op zoek naar dat ene zwakke punt, en eenmaal ze dat gevonden hebben, is de rest kinderspel. Bespaar daarom niet op de kwaliteit van je raam- en deurprofielen. Met de hoogisolerende én stevige ramen en deuren in kunststof of aluminium laat je alvast niets aan het toeval over:

  • Onze Elegant en Decalu profielen zijn compatibel met alle soorten veiligheidsbeslag. Je kunt dus gerust zijn. De beglazing zit stevig vast in de sponningen, zodat inbrekers voor een lastige klus staan.
  • Het Deceuninck Elegant ThermoFibra Infinity raamsysteem beschikt over een centraal nokje in het kaderprofiel. Zo zijn de sluitplaten nog moeilijker bereikbaar.

Droom jij ook van een op-en-top veilige woning met kwalitatief buitenschrijnwerk? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!