Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Hoe haal je een meerwaarde uit de verkoop van je woning?

clock min. reading time

Net een nieuwe woning gekocht? Dan is het eerst en vooral zaak om je oude woning zo snel mogelijk aan de man te brengen, en het liefst met een mooie meerwaarde. Toch zijn er manieren genoeg om het onderste uit de kan te halen. We lijsten ze voor je op.

Renoveren is de boodschap

De beste manier om het meeste te halen uit de verkoop van je woning is een klassieker: koop een pand op voor een prikje, renoveer het tot een eigentijdse en duurzame woning en doe het vervolgens voor een mooie meerprijs van de hand. Denk bij deze aanpak wel aan volgende aandachtspunten:

  • Kies voor kwalitatieve, hoogwaardige materialen. Kandidaat-kopers zijn best bereid om wat meer neer te tellen voor een woning die aan de laatste normen beantwoordt. Hoogisolerende ramen en deuren zijn sowieso een must.
  • Heb niet alleen oog voor duurzaamheid, maar ook voor afwerking. Hoe eleganter de woning, hoe beter ze verkoopt!

Verkoop op het juiste moment

Timing is van cruciaal belang bij de verkoop van een woning. Merk je dat de woningprijzen in de buurt dalen en is de verkoop niet hoogdringend? Dan loont het wellicht om nog even te wachten. Ook verkoop je beter in de lente of de zomer dan in de winter. Onder een stralende zon oogt alles net iets aantrekkelijker. Bovendien zijn er ook gewoon meer kandidaat-kopers vanaf de lente. Woningen verkocht in de lente of in de zomer halen dan ook hogere prijzen.

Homestaging loont

Homestaging is een bijzonder nuttige manier om álles uit je vastgoedinvestering te halen. Een likje verf aanbrengen op de muren, de tuin een opknapbeurt geven … het doet wonderen voor de look-and-feel van je woning. En dat is natuurlijk het eerste wat kandidaat-kopers te zien krijgen. Succes!

Op zoek naar hoogisolerende ramen en deuren voor je renovatieplannen? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator