Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Hete zomerdagen? Zo hou je de warmte buiten

clock min. reading time

België is niet bepaald een tropisch land. Toch kan het kwik ook bij ons in de zomer aardig stijgen. In de buitenlucht mag het af en toe te warm zijn, in je woning hou je de temperatuur liefst wat lager. Tips om de warmte buiten te houden!

Goede gordijnen houden ook de warmte buiten

Gordijnen gebruik je niet alleen om ongewenste blikken buiten te houden. Je bedwingt er ook de zomerwarmte mee. Lichtgekleurde gordijnen weerkaatsen het zonlicht; donkere varianten nemen warmte op en geven dus een averechts effect.

Uitstekende raamisolatie

Met onze pvc ramen of ramen in aluminium kies je voor optimaal isolatie. Daarmee haal je uitstekend isolerende profielen én beglazing in huis. Tijdens de wintermaanden beperk je zo het warmteverlies, in de zomer bewaar je de koelte in huis. Een dakoversteek, luifel of luik helpt om de rechtstreekse inval van zonlicht op je dak en ramen tegen te gaan.

Isolerende raamfolie

Als er toch zonlicht rechtstreeks op je ramen invalt, dan is zonwerende raamfolie een uitstekende oplossing. Deze gelaagde folie houdt warmte buiten zonder lichtinval te beperken. De mate waarin de isolerende raamfolie het zonlicht tegenhoudt, kies je zelf. Zo’n folie werkt trouwens ook als extra raamisolatie in de winter. Na een of twee jaar is zo’n folie meestal aan vervanging toe.

Zonwerend glas in je ramen

Een bijzondere coating op het glas van je isolerende ramen weerkaatst de zonnewarmte. Let wel: dat gebeurt in zomer én winter. De zonnewarmte op een heldere winternamiddag benut je dus niet. Je verdeler legt je met plezier uit welke de voor- en nadelen zijn van ramen met coating.

Warmte buiten houden met een luik of rolluik

De beste garantie op een aangenaam koele woning is een luik of rolluik. Bij Deceuninck vind je gegarandeerd een exemplaar dat aansluit bij je huisstijl. ’s Avonds sluit je de luiken, zodat zonlicht al van ’s morgens vroeg wordt weerkaatst. Zo heb je geen nood aan dure airco’s of koude douches om het hoofd koel te houden!

Vind een verdeler