Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Het materiaal voor je deuren kiezen: zo begin je eraan

clock min. reading time

Begint je nieuwbouwwoning vorm te krijgen of voldoen je huidige deuren niet meer aan je comfort- of designeisen? Tijd om nieuwe deuren te kiezen! Hoewel je waarschijnlijk vooral wakker ligt van de kleur en de stijl van je nieuwe deuren, is het materiaal waarin de deuren vervaardigd worden minstens zo belangrijk. Dankzij dit overzicht weet je precies met welke aspecten je rekening moet houden.

1. Kijk naar de isolerende eigenschappen

Iedereen die al gebouwd of verbouwd heeft, weet hoe belangrijk isolatie is. Dankzij goede isolatie bespaar je niet alleen energie en geld, je comfort gaat er ook op vooruit. Kies daarom deuren met uitstekende akoestische en thermische prestaties. Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat en een stille leefruimte.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

2. Veiligheid voorop

Daarnaast is natuurlijk ook je veiligheid een prioriteit. Het materiaal van je deuren bepaalt voor een groot deel hoe snel dieven je woning kunnen binnendringen. Als je kiest voor deuren van Deceuninck, kun je rustig gaan slapen. Ze zijn namelijk vervaardigd uit kunststof dat versterkt is met gegalvaniseerd staal.

3. Kies een duurzaam materiaal voor je deuren

Je deuren moeten jou niet alleen het nodige comfort bezorgen, ze moeten ook lief zijn voor het milieu. Kies daarom een producent die gebruik maakt van recyclebare materialen. Bij Deceuninck zetten we de theorie om in de praktijk en geven 100% van de gerecyclede grondstof een nieuw leven in de vorm van andere bouwproducten.

4. Onderhoudsvriendelijke deuren

Hoe minder we moeten poetsen, hoe meer tijd er is om met vrienden af te spreken, een boek te lezen of een ontspannend bad te nemen. In het belang van je levenskwaliteit, kun je dus beter kiezen voor deuren in een onderhoudsvriendelijk materiaal. Kunststof of aluminium is bestand tegen alle weersomstandigheden en vereist zo goed als geen onderhoud.

5. Niet onbelangrijk: de prijs-kwaliteitverhouding

In vergelijking met hout biedt kunststof of aluminium ramen en deuren een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien zal je energiefactuur dalen doordat je minder moet verwarmen!
Ben je ervan overtuigd of aluminium/kunststof het ideale materiaal voor jouw deuren is? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze dealers!