Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Gedurfde kleuren voor je buitenschrijnwerk? Die kies je zó

clock min. reading time

Laat je binnenkort nieuw buitenschrijnwerk in pvc plaatsen? Een prima idee, want pvc biedt heel wat voordelen. Kies je voor de ramen en deuren van Deceuninck, dan zit je in elk geval goed, want wij garanderen je absolute topkwaliteit. Blijft natuurlijk nog de vraag welke kleuren je gaat kiezen. Geen makkelijke kwestie, want de mogelijkheden zijn haast eindeloos. Ga je voor een sobere stijl of waag je je aan gedurfde kleuren?

Een uitgebreide kleurencollectie

Wat ook je voorkeuren zijn, in onze kleurencollectie vind je zeker je gading. We hebben een  waaier aan schitterende, onderhoudsvriendelijke kleuren. Wil je een egale kleur, dan zijn er heel wat mogelijkheden: eenzijdig of tweezijdig gecoat pvc, in de massa gekleurd pvc of integrale coatings. Met integrale coatings kun je trouwens ook kiezen voor verschillende kleuren aan de binnen- en de buitenzijde van je schrijnwerk.
Naast de effen tinten uit het RAL-kleurensysteem omvat onze collectie ook speciale folies met verschillende motieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van houtstructuren of metallic kleuren?

Gedurfde kleuren: een kwestie van persoonlijkheid

In je woning wil je natuurlijk je persoonlijkheid (en die van je medebewoners) tot uiting brengen. De kleur van je ramen en deuren spelen daarin een belangrijke rol. Kies je voor gedurfde kleuren, dan maak je een heus statement. Je maakt duidelijk wie je bent, waar je voor staat en wat je voorkeuren zijn. Uiteraard zijn ramen en deuren in de eerste plaats functioneel, maar ook het esthetische aspect kan een grote meerwaarde voor je woning zijn.
Wil je enkele kleuren  uitproberen? Met onze handige online kleurensimulator kun je een foto van je huis opladen en in een handomdraai bijpassende kleuren voor je ramen en deuren kiezen. Zo merk je meteen of bepaalde combinaties mooi en gedurfd zijn of misschien toch net iets té gedurfd.

Hou rekening met het psychologisch effect

Bij het kiezen van kleuren telt niet alleen je eigen smaak. Zo wil je natuurlijk ook dat je ramen en deuren passen bij het kleurenpalet van je woning én bij de omgeving. Hou tenslotte ook rekening met het effect dat kleuren op het gemoed hebben. Zo werkt groen bijvoorbeeld rustgevend en wordt blauw ervaren als een kleur die vertrouwen oproept.
Raak je er niet onmiddellijk uit? Laat je dan zeker adviseren. Onze verdelers helpen je graag om de perfecte kleuren voor jouw ramen en deuren te kiezen.