Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Een grondige lenteschoonmaak in 6 stappen

clock min. reading time

Van zodra de lente aanbreekt, is het tijd voor een grote lenteschoonmaak om komaf te maken met de muffe winter. Kasten opruimen, afstoffen en dweilen staan zeker op je to-dolijstje. Hier vind je alvast enkele tips om je huis lenteklaar te maken!

1. Honderd procent terrasklaar

Met de lente in het vooruitzicht kun je alvast reikhalzend beginnen uit te kijken naar de talrijke barbecues en buitenfeestjes. Maar vooraleer je zo’n feestje kunt organiseren, moet je je terras natuurlijk mosvrij maken, je gras afrijden en je tuinmeubels afwassen.

2. Neem je kleerkast onder handen

Na een hele tijd wollen truien en dikke pulls te moeten dragen, is het hoog tijd om die lente- en zomerkleding klaar te leggen. Orden je kast en leg je winterkleding op het onderste schap. Puilt je kleerkast echt uit? Gooi dan wat kleren weg of schenk ze aan een goed doel.

3. Geef ramen en deuren een schoonmaakbeurt

Aangezien de winter gure weersomstandigheden met zich meebrengt, kunnen je ramen ongetwijfeld een opknapbeurt gebruiken. Dat kan heel eenvoudig door wat lauw water, een scheutje azijn en een spons te gebruiken. Droog je ramen achteraf met wat krantenpapier, want het laat geen strepen achter en is pluisvrij. Heb je houten ramen? Dan is het ook mogelijk dat je ramen een verfbeurt nodig hebben en dat brengt helaas wat meer werk met zich mee. Pvc-ramen of aluminium ramen daarentegen moet je enkel reinigen. Ook je deuren reinig je gemakkelijk met wat water en zeep.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

 

4. Plaats planten in je woning

Wil je de lente helemaal in huis halen? Dan raden we je aan om op enkele plaatsen in je woning planten te plaatsen. Bovendien zorgt de heerlijke geur van planten voor een fris gevoel in huis en een bloemengeur bezorgt je een goed humeur.

5. Lenteschoonmaak: stofzuigen is een must

Aangezien tapijten echte stofvangers zijn, kun je ze maar beter een goeie reinigingsbeurt te geven. Begin dus met stofzuigen en indien nodig kun je je tapijten daarna naar de droogkuis brengen.

6. Reinig je slaapkamer

Bij een lenteschoonmaak mag je natuurlijk niet vergeten om ook je slaapkamer onder handen te nemen. Draai bijvoorbeeld je matras om, zodat ze niet begint door te liggen. Haal je dikke winterdekens van je bed en ruil ze in voor kleurrijke exemplaren.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator