Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Dit zijn de kenmerken van kwalitatief pvc

clock min. reading time

Pvc is een uitstekend materiaal voor ramendeuren en diverse andere toepassingen in en rond je woning. Maar hoe kun je nu te weten komen of de pvc ramen en deuren die jij op het oog hebt inderdaad voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen? Niet alle ramen en deuren zijn namelijk op dezelfde manier uitgevoerd. We wijzen je graag op enkele belangrijke kenmerken van kwalitatief pvc.

Stijlvol uitzicht

De eerste test om pvc-profielen te beoordelen is een makkelijke: ga na of het pvc er goed uitziet en of het bij jouw woning zou passen. Kwalitatief pvc heeft namelijk een verzorgd, stijlvol uitzicht en is verkrijgbaar in talloze kleuren en afwerkingen. Kleuring is mogelijk
•… met gelakte coating
•… met raamfolie
•… in de massa
Ook een houtlook of een metaallook zijn perfect mogelijk. Nog een belangrijk kenmerk: pvc is onderhoudsarm. Het wordt niet snel vuil en je kunt het makkelijk reinigen.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Uitstekende isolerende kenmerken

Hoogwaardige pvc-profielen bieden een ongeëvenaarde thermische en akoestische isolatie. Zo kun je met Elegant ThermoFibra Infinity ramen bijvoorbeeld genieten van een U-waarde tot 0,65 W/m2K. Daardoor kun je makkelijk heel wat besparen op je verwarmingskosten. Bovendien zul je binnenshuis ook geen last hebben van straatlawaai.

De kenmerken van kwalitatieve profielen

Hoe weet je nu of je inderdaad te maken hebt met hoogwaardige pvc-profielen? Dit zijn een aantal kenmerken waarop je moet letten:

    • kwalitatieve dichtingen waar het kader en de vleugel van het raam of de deur samenkomen
    • meerdere ‘kamers’ met een thermische onderbreking om condensatie en warmtegeleding te vermijden
    • versterkte profielen die vervorming onmogelijk maken
    • perfect afgewerkte hoeken en verstekken

Als je kiest voor de pvc-ramen en deuren van Deceuninck, kun je op beide oren slapen. Wij bieden een hoogstaande kwaliteit en verzekeren altijd een optimaal resultaat. Geïnteresseerd? Vraag dan vrijblijvend een gratis prijsofferte of neem contact op met een van onze verdelers in jouw buurt.

Ontdek Elegant