Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Betaalbare renovatiewerken: hoe baken je je budget af?

clock min. reading time

Bij de renovatie van een woning loert er één groot gevaar om de hoek: een uit de hand gelopen kostenplaatje. Werken die langer duren dan gepland, onvoorziene omstandigheden, … veel is er niet nodig om de rekening te doen oplopen. Toch hoef je het niet zover te laten komen. Een correct ingeschat budget is de beste manier om je te wapen tegen gepeperde rekeningen. Ontdek hier hoe je je renovatiewerken betaalbaar houdt!

Stel duidelijk prioriteiten

Vóór je begint te rekenen, is het belangrijk om je persoonlijke prioriteiten even op te lijsten. Die spelen een cruciale rol in de afbakening van je renovatiebudget:

  • Hoeveel wil je maandelijks uitgeven aan de renovatie of verbouwing van je woning?
  • Hoeveel wil je elke maand overhouden voor andere uitgaven en kosten?
  • Wat zijn je plannen met de woning? Mik je op een latere verkoop met meerwaarde? Of wil je je er ook op de lange termijn vestigen?

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Begin met energiezuinige renovatie-ingrepen

Conform het Trias Energeticas-principe is de energievraag beperken het eerste wat iedere verbouwer moet doen. Pas in een later stadium – als er meer tijd of meer budget is – kan hij dan hernieuwbare energiebronnen inzetten of bijvoorbeeld de badkamer of de keuken inrichten.

Als je renoveert, begin je dus best met de 4 stappen uit het Energierenovatieprogramma2020 om je energieverbruik en CO2-uitstoot te verminderen, je wooncomfort te verhogen en je  energieprestatiecertificaat – en dus de waarde – van je woning te verbeteren. Die 4 stappen zijn: : je daken en/of zoldervloeren degelijk isoleren, je verouderde of elektrische verwarmingsinstallatie vervangen, je buitenmuren isoleren en last but not least zorgen voor hoogrendementsramen. Inzake glas, kies je voor hoogrendementsglas – d.i. glas dat nog 3 x beter isoleert dan ‘gewoon’ dubbel glas  – en inzake schrijnwerk, kies je best voor HR-schrijnwerk zoals de raamprofielen van Deceuninck.

Naast zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding staat pvc en aluminium al langer bekend voor zijn hoge isolatiewaarde. Door toepassing van de unieke ThermoFibra technologie gaat Deceuninck nog een stap verder.  Met die technologie, die op de pvc reeks Elegant ThermoFibra Infinity raamprofielen wordt toegepast, introduceerde Deceuninck een alternatieve oplossingen voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen. Staal is goedkoop en sterk, maar heeft als nadeel dat een groot deel van de isolatiewaarde van de profielen verloren gaat. Door staal te vervangen zorgt Deceuninck voor isolatieprestaties die tot 30% beter zijn.

Tip: pvc-ramen en -deuren of aluminium ramen en -deuren zijn onmisbaar in een kwalitatieve en goed gerenoveerde woning. Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!