Vraag een gratis offerte

Ramen

Zelf ramen plaatsen of toch maar in zee gaan met een professional?

clock min. reading time

De aankoop van nieuwe ramen vergt een aanzienlijke investering. Voor kopers die toch het onderste uit de kan willen halen, is de verleiding dan ook groot om zélf de installatie van de ramen tot een goed einde te brengen. Hoewel we je praktische vaardigheden niet in twijfel willen trekken, raden we toch aan om met een professionele vakman in zee te gaan. De Partners van Deceuninck kennen namelijk als geen ander de finesses van raamplaatsing. En laat een juiste installatie van je ramen nu net dé voorwaarde zijn voor een hoogisolerende woning. Hieronder alvast enkele belangrijke richtlijnen.

Plaatsing ramen kritieke factor bij woningisolatie

Veel bouwers en verbouwers denken dat kwalitatieve materialen volstaan om een woning comfortabel en energiezuinig te maken. Maar het gaat veel verder dan dat.

  • De correcte plaatsing van ramen is minstens even belangrijk om een maximale thermische en akoestische isolatie te bereiken. Zo is luchtdichtheid een must. Helaas is een 100% luchtdichte plaatsing geen evidentie. Sterker: het is alleen weggelegd voor ervaren raamprofessionals met de nodige vakkennis en expertise.
  • Ramen juist opmeten lijkt misschien kinderspel, maar dat is het allerminst. Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan? Dan ga je het best in zee met een expert.
  • Als er rondom het raam niet efficiënt geïsoleerd wordt, loop je het risico op koudebruggen. Zelfs het kleinste foutje kan tot een warmtelek leiden.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

Een erkende plaatser staat garant voor kwaliteit

Een erkende plaatser heeft alle troeven in huis om je PVC-ramen op de vereiste manier te installeren. Bij Deceuninck beseffen we dat als geen ander. Ons antwoord? Een breed netwerk van Partners en verdelers. Zij beantwoorden aan al onze kwaliteitsvereisten en zullen je PVC-ramen snel en efficiënt installeren. Hun degelijke opleiding, KIWA kwaliteitscertificaten en continue bijscholing gekoppeld aan een prima prijs-kwaliteitverhouding halen zelfs de grootste twijfelaars over de streep.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Met een erkende plaatser voorkom je heel wat kopzorgen

Wie zijn nieuwe ramen laat plaatsen door een erkend verdeler, vermijdt heel wat kopzorgen. Mocht er na verloop van tijd iets mislopen met je raam, zal de partner in de bres springen. Maar als je PVC-ramen op eigen houtje installeert of een beroep doet op een niet-erkende plaatser, moet je zelf opdraaien voor de eventuele schade. Bij een Deceuninck Partner koop je ramen in alle gemoedsrust!

Interesse? Vraag een prijsofferte aan voor onze hoogisolerende ramen en deuren of ga langs bij een van onze verdelers!

Vind een verdeler