Vraag een gratis offerte

Ramen

Je woning renoveren in het najaar: een aanrader of niet?

clock min. reading time

Is je woning aan een grondige opknapbeurt toe? Een renovatie vergt altijd een goede planning en kan – zeker bij een totaalrenovatie – heel wat tijd in beslag nemen. Werken zoals het plaatsen van nieuwe ramen en deuren kunnen gelukkig het hele jaar door uitgevoerd worden, ook tijdens het najaar. Wel zijn er een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden.

Nieuwe ramen en deuren plaatsen kan in elk seizoen

Of het nu warm of koud is, een vakman kan in principe tijdens elke periode van het jaar nieuwe ramen en deuren plaatsen. Vraag je verdeler wel zeker hoeveel weken de leveringstermijn precies bedraagt. Zo kun je alles goed inplannen en kom je niet voor verrassingen te staan.
Bij een renovatie worden je oude ramen en deuren overdag weggenomen, waardoor je woning – zeker in het najaar – flink kan afkoelen. Het is dan ook aangewezen om tijdelijk elders heen te trekken. Moeten er meerdere ramen en deuren vervangen worden, dan werken de installateurs wel in fasen. Ook voorzien ze op het einde van elke werkdag een ‘dichte’ oplossing. Zo hoef je niet te vrezen dat je ’s nachts in een huis zonder ramen of deuren moet slapen.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

 

Je gevel isoleren tijdens het najaar

Buiten werken terwijl het regent en waait is natuurlijk geen pretje – en ook niet erg efficiënt. Toch is het ook in het najaar mogelijk om je gevel aan de buitenkant te isoleren en af te werken met open of gesloten gevelbekleding. Heel wat mensen kiezen ervoor om deze werken zelf uit te voeren. Het isolatiemateriaal en de gevelpanelen kun je op voorhand aankopen. Zo kun je het ideale moment – een zonnige herfstdag – afwachten om aan de slag te gaan.

Maak je woning klaar voor de winter

In het ideale geval kun je je renovatiewerken afronden voordat de winter aanbreekt. Tijdens de koudste maanden van het jaar is een degelijke isolatie van je woning namelijk onontbeerlijk om je energiefactuur binnen de perken te houden. Heb je tegen dan al nieuwe pvc-ramen en -deuren en vakkundig geïsoleerde buitenmuren, dan kun je op je twee oren slapen. Samen met de isolatie van je dak zijn dat de belangrijkste aandachtspunten.
Meer weten over pvc-ramen en -deuren of onze oplossingen voor gevelbekleding? Neem gerust contact op met een verdeler in jouw buurt of vraag een gratis prijsofferte.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator