Vraag een gratis offerte

Ramen

Welke ramen passen het beste bij je keuken?

clock min. reading time

Zelfs als je niet graag kookt, besteed je maar beter voldoende aandacht aan je keukeninrichting. Kies je voor vaste ramen of ramen die opengaan? In je keuken is de luchtvochtigheid hoog; het raam snel openen om wat te verluchten, is dan geen overbodige luxe. Als je raam zich vlak boven het aanrecht bevindt, voorzie je een kiep-functie: zo moet je je werkblad niet ontruimen om frisse lucht in huis te halen.

Hoe je ramen juist plaatsen in je keuken?

Een gouden tip: voorzie zoveel mogelijk licht in je keuken. Grote en meerdere ramen dus. Een raam boven je kookfornuis heeft weinig zin. Waar moet de dampkap dan hangen? Boven je wasbak en je aanrecht is een groot raam wél slim. Daar heb je graag daglicht, wanneer je er aan het werk bent. Was af zoals in romantische films: schouder aan schouder met je partner, kijkend naar je kinderen die spelen in de tuin.

Van welke keukeninrichting hou je het meest?

Besteed aandacht aan het totaalplaatje. Strakke ramen zijn in een landelijk huis soms niet de beste keuze. En een hippe keuken vraagt dan weer vaak om sobere ramen. Pvc-ramen vind je in verschillende afwerkingen: welke kleur en vormgeving je kiest, hangt volledig af van jouw smaak. Als het even kan, maak je je keuze op het moment dat je over de inrichting van je keuken beslist. De installatie plan je het best voordat je keukenkasten geplaatst zijn.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

 

Afwerking: details maken het verschil

Vergeet de finishing touch niet. Bij de ramen in je keuken horen ook een perfect aansluitende vensterbank, een identieke raamomkadering en een sobere gordijnkast. De combinatie van dat alles bepaalt het uitzicht van je nieuwe keuken. Kies voor pvc-ramen. Je haalt er een pasklare afwerking mee in huis, die onderhoudsvriendelijkheid combineert met een tijdloze look. Wist je trouwens dat de vensterbanken met melamine-toplaag van Deceuninck UV-, kras- en waterbestendig zijn? Onze vensterbanken bieden een strak design en zijn 100% recycleerbaar.

Vind een verdeler