Vraag een gratis offerte

Ramen

Welke ramen passen het best bij rode baksteen?

clock min. reading time

Gevels in rode baksteen, ze zijn een klassieker in het Belgische straatbeeld. En terecht: rode bakstenen stralen degelijkheid en authenticiteit uit. Een aangenaam herkenningspunt wanneer je thuiskomt na een drukke werkdag. Wie het plaatje helemaal compleet wil maken, verliest daarbij ook de ramen niet uit het oog. Hun kleur, vormgeving en uitstraling moeten perfect afgestemd zijn op de gevelbekleding. Gelukkig zijn er véél mogelijkheden. We lijsten de leukste voor je op.

Stijl: van hypermodern tot rustiek

Het grote voordeel van rode baksteen: ondanks zijn opvallende uiterlijk, is hij behoorlijk stijlneutraal. Deze gevelbekleding leent zich zowel tot strakke, minimalistische woningen als tot herenhuizen en rustieke panden. Dat geeft je een grote vrijheid in je ramenkeuze:

  • Wie houdt van een strakke designwoning, zal mogelijk zijn gading vinden in de strakke Elegant reeks. Die is niet alleen een lust voor het oog, maar kan ook superieure thermisch en akoestisch isolerende kwaliteiten voorleggen. Om nog maar te zwijgen over de onderhoudsvriendelijkheid en lange levensduur.
  • Geef je eerder de voorkeur aan een landelijke stijl? Ook dan kom je bij Deceuninck aan je trekken. Onze Autentica-ramen hebben alles in huis om je woning die authentieke, karaktervolle touch te geven.
  • Met onze Decalu88 new steel aluminium ramen ga je voor een slanke stalen uitstraling die perfect past bij rode bakstenen.

En wat met de kleuren?

De stijl van je ramen is natuurlijk maar één criterium. Minstens even belangrijk is de kleurenkeuze. Ook hier is het aanbod bijzonder ruim, al zijn er wel enkele aandachtspunten. Zo ga je het best voor contrast. Denk bijvoorbeeld aan witvarianten of blauwe tinten. Ook andere kleuren zijn niet uitgesloten, zolang je maar omzichtig te werk gaat. Concreet: maak vóór je definitieve keuze een kleurensimulatie. Zo zie je meteen welke ramen het best bij je gevel en je persoonlijke voorkeur passen.

Je woning renoveren met nieuwe ramen en deuren? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers!

Vind een verdeler

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?