Vraag een gratis offerte

Ramen

Welke ramen lenen zich het best tot nieuwbouw?

clock min. reading time

Zélf een nieuwbouwwoning uit de grond stampen is een droom voor iedereen die gaat voor honderd procent woonkwaliteit. Je kunt namelijk naar hartenlust personaliseren en voor elk aspect een oplossing op maat uitwerken. Niet alleen esthetiek is daarbij van belang, ook veiligheid en comfort spelen een cruciale rol. Wil je het onderste uit de kan halen? Dan zijn stevige, hoogisolerende en elegante raamprofielen een must. Ontdek hier welke ramen je nieuwbouw net dat tikkeltje meer geven!

Nieuwbouwwoning: strengere regelgeving

Het is onmogelijk om vandaag nog een woning te bouwen die géén aandacht besteedt aan energiezuinigheid. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de strenge Europese en, per uitbreiding, Vlaamse normen. Vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn, wat betekent dat ze niet of nauwelijks nog energie verbruiken. En het beetje energie dat ze toch nog nodig hebben, wordt opgewekt met hernieuwbare energiebronnen.

Die eisen vertalen zich in de EPB-wetgeving (‘Energieprestatie en binnenklimaat’) die een bepaald E-peil vooropstelt. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Sinds dit jaar mogen nieuwe gebouwen nog een maximaal E-peil hebben van E30. Een BEN-woning zal dus de standaard worden. Ontdek onze tips hoe je een BEN woning betaalbaar kan houden.

Ramen en deuren maken mee het verschil

Bovenstaande doelstellingen zijn ambitieus, maar perfect haalbaar. Tenminste, als je investeert in de juiste materialen en geen enkele schakel in de isolatieketen over het hoofd ziet. Zo is niet alleen dakisolatie cruciaal, maar ook vloerisolatie, muurisolatie, hoogisolerende ramen en deuren, …

De EPB-eisen op het vlak van raamwerk worden uitgedrukt in U-waarden, die aangeven hoeveel warmte door een wand of raam verloren gaat. Ook hier geldt: hoe lager de U-waarde, hoe beter. In Vlaanderen zijn we dit jaar alvast geëvolueerd van een maximale U-waarde (Umax) van 1,50 W/m²K.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Altijd zeker met PVC ramen en deuren

Met de ramen en deuren van Deceuninck hoef je alleszins geen schrik te hebben om de normen niet te halen. Sterker: zelfs met onze basisuitvoeringen zit je gebeiteld. Het Deceuninck Elegant raam- en deursysteem, voorzien van hoogrendementsbeglazing, haalt makkelijk Uw 1,2 W/m²K. Met de Deceuninck Elegant ThermoFibra Infinity ramen en deuren zijn nog lagere waarden mogelijk, tot Uw 0,65 W/m²K.

Ontdek Elegant

Unieke look met aluminium ramen en deuren

Deceuninck biedt naast pvc ramen en deuren ook aluminium ramen en deuren voor ieder stijl. Alle Decalu ramen zijn voorzien van hoogrendementsbeglazing en uitstekende isolatie. onze ramen bezorgen je steeds het nodige en gewenste comfort en beantwoorden aan alle wettelijke vereisten inzake energie-efficiëntie. Naast isolatie, wilt het oog natuurlijk ook wat. Ramen en deuren van Deceuninck zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en afwerkingen. Ontdek onze kleurencollectie.

Ontdek Decalu

Vind jij ook dat je nieuwbouwwoning ramen en deuren van topkwaliteit verdient? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig?

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?