Vraag een gratis offerte

Ramen

Effectieve maatregelen om warmteverlies en koudeval bij ramen te beperken

clock min. reading time

Bij het optimaliseren van de energie-efficiëntie van je woning spelen ramen een cruciale rol. Naast het verstrekken van natuurlijk licht en ventilatie, kunnen ramen echter ook bijdragen aan aanzienlijk warmteverlies en onaangename koudeval. Gelukkig zijn er diverse stappen die je kunt nemen om deze problemen aan te pakken en het comfort in huis te verbeteren.

Hoeveel warmte verlies je door de ramen?

Het is essentieel om te begrijpen hoeveel warmte er daadwerkelijk verloren gaat via de ramen. In oudere woningen met enkel glas kunnen de verliezen aanzienlijk zijn. Echter, zelfs met modern dubbel glas, kan warmteverlies een probleem blijven. Het exacte warmteverlies is afhankelijk van verschillende factoren zoals het type beglazing, de kwaliteit van de raamprofielen en de algehele isolatie van je huis.Met de energiecalculator op onze website kun je uitrekenen hoeveel kosten je kunt besparen met nieuwe ramen.

Wat is koudeval en hoe kun je het oplossen?

Koudeval, ook wel bekend als tocht, treedt op wanneer koude lucht in contact komt met een oppervlak met een lagere temperatuur, zoals een raam. Dit kan leiden tot onaangename luchtstromen en een verhoogd gevoel van kou in de directe omgeving van het raam. Om koudeval op te lossen, is het belangrijk om de oorzaak ervan aan te pakken. Dit kan onder meer gedaan worden door het verbeteren van de isolatie rondom het raam, het gebruik van raambekleding zoals gordijnen of jaloezieën, en het verminderen van temperatuurverschillen door bijvoorbeeld gelijkmatige verwarming.

Maatregelen om warmteverlies te verminderen

Het verminderen van warmteverlies via de ramen is cruciaal voor het energiezuiniger maken van je woning. Hier zijn enkele effectieve maatregelen:

1. Hoogwaardige isolerende beglazing:
Investeer in superisolerende ramen met hoogwaardige dubbele of zelfs driedubbele beglazing. Deze geavanceerde beglazingssystemen zijn ontworpen om warmteverlies te minimaliseren en bieden uitstekende thermische isolatie.

2. Isolerende raamprofielen:
Kies voor raamprofielen met goede isolerende eigenschappen. Zorg ervoor dat ramen goed zijn afgedicht en goed geïsoleerd zijn rondom het profiel. Dit voorkomt ongewenste luchtinfiltratie en tocht. Moderne PVC- en aluminium ramen kunnen worden voorzien van thermische onderbrekingen om warmtegeleiding te verminderen. Bij Deceuninck vind je raamprofielen van aluminium en PVC met zeer hoge isolerende eigenschappen.

4. Raambekleding:
Gebruik dikke gordijnen, rolluiken of jaloezieën om een extra laag isolatie te bieden en koudeval te verminderen.

5. Dubbele afdichting schuiframen:
Voor schuiframen is dubbele afdichting essentieel. Hierdoor wordt de isolatie verbeterd en koudeval geminimaliseerd. Door de toepassing van de ThermoFibra-technologie behalen de schuiframen van Deceuninck ongezien hoge isolatiewaarden. Hiermee verklein je jouw energiekosten en profiteer je van een goede akoestische isolatie.

Soorten isolerende pvc ramen

Alle ramen bij Deceuninck hebben een hoge isolatiewaarde. Wel heb je de keuze uit twee raam serie types, zodat je het raam kunt kiezen dat het beste bij jou en je woning past:

Elegant reeks

Met Elegant brengt Deceuninck u kunststof ramen en deuren om bij weg te dromen. Deze gloednieuwe reeks van Deceuninck biedt een oplossing voor iedere stijl en design.

  • Elegant ThermoFibra Infinity: Tijdloos modern design met unieke glasvezeltechnologie. Deze innovatieve Deceuninck technologie zorgt voor superieure thermische isolatie en optimale versteviging.
  • Elegant Infinity: Tijdloos modern design die een goede verhouding bieden tussen prijs en energiebesparing.
  • Elegant Abstract: Modern minimalistisch design. Deze raamprofielen zijn zeer slank en voldoen aan de strenge isolatienormen. Onlangs werd dit nieuwe pvc raam bekroont met een Red Dot Design Award.
  • Elegant Origin: Gebogen eigentijds design. Deze raamprofielen zorgen voor een klassieke en urban stijl.
  • Elegant authentica: Exclusief en gekenmerkt klassiek design. Deze raamprofielen beschikken over extra sierlijsten om een romantische charme te geven aan je woning.

Ontdek Elegant

Stijlen Elegant raamprofielen

 

Zendow Reeks

  • Basic isolerende ramen zijn verfijnd, elegant en onderhoudsarm. Ze bieden een goede verhouding tussen prijs en energiebesparing.
  • Standaard hoogisolerende ramen zijn geschikt voor alle soorten dubbel glas tot 42 mm. Ze voldoen aan de strengste isolatienormen dankzij de thermische versterkingen en de unieke Linktrusion-technologie.
  • Premium superisolerende pvc-ramen geven je de beste energieprestaties. De raamprofielen zijn stevig genoeg voor driedubbel glas, zonder daarbij aan elegantie in te boeten. Ze zijn uitermate geschikt voor lage-energiewoningen.

Soorten isolerende aluminium ramen

Naast pvc ramen en deuren biedt Deceuninck nu ook aluminium ramen en deuren. De Decalu-reeks van Deceuninck is uniek in de markt dankzij de integratie van enkele technieken die we ook in onze kunststofprofielen toepassen. Het voorgaande systeem werd geoptimaliseerd van 8 tot slechts 3 componenten, zonder centrale middendichting. Alle nieuwe reeksen voldoen aan dezelfde hoge isolatiewaarden.

Ontdek Decalu

Aluminium ramen combineren met pvc ramen? Dit is perfect mogelijk! Ontdek het via onze ramen- en deurenconfigurator Winspirator. Via deze configurator kan je eenvoudig ramen en deuren configureren in aluminium en/of pvc.

Wil je weten hoeveel energie je bespaart met isolerende ramen? Raadpleeg dan onze handige energiecalculator.

Vind een verdeler