Vraag een gratis offerte

Ramen

Waarom je het best kiest voor ramen met hoogrendementsglas

clock min. reading time

Hoogrendermentsglas, dat weten we allemaal, zorgt voor een betere isolatie van je woning dan enkel glas. In dit artikel: waarom kies je het best voor ramen met dit hoogrendementsglas? En wat zijn de laatste innovaties in de beglazing van uw woning?

Enkele beglazing

Enkel glas bestaat uit een eenvoudige glasplaat en isoleert dus niet goed. Wanneer het buiten koud is, ontsnapt de warmte door de ruit. In de zomer slaagt enkel glas er niet in om de hitte buiten te houden. Een ander probleem is koudestraling: zelfs al is je woning goed verwarmd, dan nog zal je de onaangename koude ervaren die binnenkomt door het enkel glas. Condensatie, ten slotte, treedt op wanneer de warme lucht in huis in aanraking komt met de koude ruiten. Er vormen zich waterdruppels op je raam.

Dubbel glas: voordelen

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een isolerende luchtspouw. Dubbel glas vermindert de koudestraling aanzienlijk en heeft niet te lijden onder condensatie. Omdat dubbel glas beter isoleert dan enkel glas, zal je minder moeten verwarmen (of, in de zomer, afkoelen). Een consequent lagere energiefactuur is het gevolg.

Nog beter: hoogrendementsglas

De technologie staat natuurlijk niet stil en ook dubbel glas is ondertussen aan een ‘update’ toe. De belangrijkste innovatie is de introductie van hoogrendementsglas. Dat heeft een dun isolerend metaallaagje aan de binnenkant van een van de glasplaten. Daarnaast wordt de luchtspouw almaar vaker gevuld met een edelgas, zoals argon, of een mengeling van edelgassen. Terwijl de edelgassen beter isoleren dan ‘droge lucht’, is de functie van de coating om de warmte naar binnen te reflecteren.

De kwaliteit van de beglazing wordt uitgedrukt in de Ug-waarde. De Ug-waarde van dubbel glas is twee keer zo goed als enkel glas, maar hoogrendementsglas doet het nóg beduidend beter. Ondertussen bestaat er zelfs drievoudig hoogrendementsglas, dat een extreem lage Ug-waarde van 0,5 W/m2K behaalt.

Het warmteverlies in jouw woning inperken

Om het energieverlies in je woning zo laag mogelijk te houden, zijn daarnaast nog andere factoren van tel, zoals de oriëntatie van de vensters, een efficiënte zonnewering en het materiaal van de gevelbekleding. Ook de raam- en deurprofielen zijn cruciaal.

Bij Deceuninck ben je aan het juiste adres voor isolerende ramen en deuren en gevelbekleding. Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij van onze verdelers. Meer weten?

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?