Vraag een gratis offerte

Ramen

Waarom investeren in PVC-ramen vandaag interessanter is dan ooit

clock min. reading time

Dat hoogisolerende ramen en deuren je wooncomfort aanzienlijk verbeteren, hoeven we je allicht niet meer uit te leggen. Maar misschien houden de investeringskosten je nog tegen? Wel, dan hebben we goed nieuws. Want de Belgische rente staat vandaag historisch laag. Een woonkrediet afsluiten is op dit moment héél voordelig. Het bedrag dat je uitspaart, kun je spenderen aan kwalitatieve PVC-ramen. Bovendien is een investering in ramen snel terugverdiend, dankzij de hoge energie-efficiëntie. Je weet dus meteen wat je te doen staat.

Rente staat historisch laag

Goed nieuws voor iedereen die een woonkrediet wil afsluiten. De Belgische langetermijnrente staat bijzonder laag.

Heb je momenteel een eerder dure lening met vaste rentevoet? Dan hoef je niet te wanhopen. Je kunt namelijk een herfinanciering van je lening aanvragen. Daar is een bepaalde dossierkost mee gemoeid, maar zeker als je een langdurige lening met hoge rentevoet hebt lopen, haal je die er al snel uit.

Financiële ademruimte

Een woning bouwen, kopen of renoveren vergt een aanzienlijke investering. Lenen tegen een bodemrente is dan ook handig meegenomen. Op die manier heb je meer financiële ademruimte voor belangrijke aankopen, zoals hoogisolerende PVC-ramen en -deuren. Die verhogen niet alleen je wooncomfort, ze helpen je ook energie te besparen.

Naast de lagere rentetarieven is er overigens nog een andere manier om je woonkoopkracht op te krikken: premies aanvragen! Of het nu de gewesten, de gemeentes of de netbeheerders zijn, ze leveren heel wat inspanningen om energiezuinig wonen betaalbaar te maken. Benieuwd op welke premies je dit jaar recht hebt? Bekijk dan zeker ons overzicht met premies of neem een kijkje op premiezoeker.be.

Droom jij ook van een comfortabele, op-en-top geïsoleerde woning? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig?

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?