Vraag een gratis offerte

Ramen

Waarom grijze ramen en deuren altijd een goed idee zijn

clock min. reading time

Heb je besloten om nieuwe ramen en deuren te installeren? Dan is een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen de keuze van de kleur. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden, van sober tot extravagant. Logisch dus dat je niet over één nacht ijs gaat om die knoop door te hakken. De kleurkeuze van je buitenschrijnwerk maak je vooral in functie van de stijl van jouw woning. Wil je een kleur die áltijd mooi tot zijn recht komt? Kies dan voor grijze ramen en deuren!

Grijze ramen en deuren: een heuse ‘classic’

Jarenlang had je voor ramen en deuren geen andere keuze dan grijs. Vandaag is dat anders, maar toch opteren heel wat mensen nog altijd voor deze kleur. Waarom? Omdat het een tint is die je makkelijk kunt combineren met zowat alle stijlen en gevelkleuren én omdat het een zekere klasse uitstraalt. Met felle kleuren kun je weliswaar makkelijker een statement maken, maar ze zijn minder tijdloos en ze werken ook sterker in op het gemoed. Heb je het liever neutraler, dan is grijs een prima keuze.

grijze ramen

Het ene grijs is het andere niet

Natuurlijk kies je niet ‘gewoon’ voor grijze ramen en deuren; je kiest voor een specifiek soort grijs. In ons kleurenpallet vind je tal van grijstinten, van licht tot erg donker, bijna zwart. Wat dacht je bijvoorbeeld van zijdegrijs, steengrijs, kwartsgrijs of antracietgrijs? Nog niet overtuigd? Ook verkeersgrijs, betongrijs en cementgrijs behoren tot de mogelijkheden.

Ontdek onze kleuren

Pvc of aluminium ramen in grijs?

Als je nieuwe ramen en deuren laat plaatsen, kun je zowel kiezen voor pvc als voor aluminium. Beide materialen hebben natuurlijk hun eigen kenmerken en stijl, maar ze zijn alle twee in verschillende soorten grijs verkrijgbaar.
Kies je voor aluminium van Deceuninck, Decalu, dan heb je de keuze tussen integraal éénkleurig gecoate ramen en deuren (uni-colour) of integraal tweekleurig gecoate ramen en deuren (bi-colour). Bovendien kun je ervan uitgaan dat je ramen altijd mooi grijs blijven, want Decalu is veel kleurvaster dan andere types aluminium. Het coatingproces van de Deceuninck-ramen, Aluroc, behaalde namelijk een Super Durable Polyesters Qualicoat Class 2. Dat wil zeggen dat de profielen stuk voor stuk de Floridatest op uv-resistentie en verkleuring hebben doorstaan – iets wat niet veel concurrenten kunnen zeggen!
Met pvc heb je qua kleur nog heel wat meer mogelijkheden. Behalve voor gecoate ramen en deuren, kun je ook opteren voor in de massa gekleurd pvc of pvc dat wordt afgewerkt met speciale folies.
Raak je er niet uit? Laat je dan zeker adviseren door een verdeler in jouw buurt.

Configureer je grijze ramen en deuren op maat

Benieuwd hoe grijze ramen en deuren passen op een gevel/woning? Test het zelf met onze ramen- en deurenconfigurator: Winspirator. Via de Winspirator kan je kiezen uit 4 woonstijlen: modern, landelijk, rijhuis of herenhuis en 4 gevels: Rode baksteen, autentieke baksteen, witte crépi of crème crépi. Naarmate je keuze uit woning, kan je zelf je ramen en deuren configureren.

Onze configurator biedt een ruime keuze aan grijze kleurtinten voor pvc en aluminium ramen en deuren. Alle grijze kleuren kunnen gebruikt worden voor binnen- en of buitenzijde. Na het configureren kan je jouw gepersonaliseerde woning delen met iedereen of via onze verdelers die je een gratis offerte kunnen bezorgen.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator