Vraag een gratis offerte

Ramen

Stroomonderbreking? Met hoogisolerende ramen hou je het warm!

clock min. reading time

Er is de jongste tijd heel wat te doen rond de mogelijke stroomonderbreking die ons land deze winter zou teisteren. Om te vermijden dat het defect in de kernreactor van Doel 4 tot een volledige black-out leidt, is er een nationaal afschakelplan op poten gezet. Daarbij wordt de stroom in bepaalde zones voor een beperkt aantal uren ‘gecontroleerd’ uitgeschakeld. Maar de stroomuitval mag dan nog beperkt zijn, kou lijden vindt niemand leuk. Gelukkig is er een manier om amper aan wooncomfort in te boeten: hoogisolerende ramen én deuren.

Hoe energie-onafhankelijker, hoe beter

Wie het meest te vrezen heeft voor een stroompanne of stroomonderbreking zijn de slecht geïsoleerde woningen, zeker bij vrieskou. Vanaf het moment dat de verwarming uitvalt, gaat de binnenhuistemperatuur er pijlsnel naar beneden. Dan zijn eigenaars van een goed geïsoleerd pand veel beter af. De warmte zal er, afhankelijk van de thermische prestaties, niet of minimaal afnemen. Voor een aangename binnenhuistemperatuur zijn de volgende elementen cruciaal:

  • Dak en vloer zijn essentiële schakels in een comfortabele en goed geïsoleerde woning. Door je huis te voorzien van een isolerende mantel, bespaar je veel energie én geld.
  • Buitenmuren vragen een degelijke, integrale aanpak. Daarbij is het zaak om koudebruggen te vermijden en te gaan voor maximale luchtdichtheid.
  • Buitenschrijnwerk: hoogisolerende ramen en deuren zijn eveneens onmisbaar. Wie niets aan het toeval wil overlaten, kiest het best voor PVC-ramen en deuren van Deceuninck. Met innovaties zoals de Linktrusion-techniek maken zij de energie-efficiëntie van je woning compleet.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

BEN-woningen geven het voorbeeld

Bovenstaande aanpassingen lijken een grote uitdaging maar zijn perfect haalbaar. Denk maar aan de lagere energierekening en de vele premies waar je aanspraak op maakt. Een mooi voorbeeld zijn de BEN-woningen. Die zijn Bijna-EnergieNeutraal, en de weinige energie die ze gebruiken, halen ze uit hernieuwbare energiebronnen. Met een BEN-woning ben je helemaal klaar voor de stroomonderbreking en beantwoord je nu al aan de bouwnormen voor !

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

Op zoek naar hoogisolerende ramen die het onderste uit de kan halen en je woning naar een hoger niveau tillen? Bij Deceuninck ben je aan het juiste adres. Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?