Vraag een gratis offerte

Ramen

Schuifraam kopen? Hierop moet je letten

clock min. reading time

Dat je van veel invallend licht in je woning helemaal opkikkert, is wetenschappelijk bewezen. In hedendaagse architectuur kun je grote glaspartijen dan ook niet meer wegdenken. Schuiframen zijn een prima manier om extra zonlicht in huis te halen. Maar waarop moet je letten als je een schuifraam wil kopen? Enkele aandachtspunten.

De voordelen van een schuifraam

Een fraaie lichtinval is een grote troef voor je woning. Het oogt mooi en je wordt er ook écht gelukkiger van. Licht zorgt via je huid namelijk voor de aanmaak van vitamine D, een stof die in je hersenen een gevoel van tevredenheid teweegbrengt.
Maar meer licht is lang niet het enige voordeel dat schuiframen te bieden hebben. Omdat ze niet opendraaien zoals traditionele deuren, bespaar je er ook heel wat ruimte mee. Erg interessant voor wie niet zo ruim behuisd woont.
Ten slotte is een schuifraam ook gewoon bijzonder handig. Vanuit je woonkamer sta je in een mum van tijd in je tuin of op je terras.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Schuifraam kopen: de aandachtspunten

Overtuigd om een schuifraam te kopen? Informeer je dan goed, zodat je zeker een product van topkwaliteit in huis haalt.
Aangezien schuiframen voor het grootste gedeelte uit glas bestaan, is behalve de akoestische isolatiewaarde van de profielen ook die van de beglazing cruciaal. Want uiteraard wil je in je woning geen last hebben van straatlawaai. De schuiframen van Deceuninck beantwoorden ruimschoots aan alle akoestische vereisten. Sterker nog: ze voldoen zelfs aan de geluidsnormen die gelden in de buurt van luchthavens.
Ook de thermische isolatiewaarde is een belangrijk selectiecriterium. Afhankelijk van het type beglazing hebben onze schuiframen een isolatiecoëfficiënt Uw tot 1,2 W/m2K.

Een kwaliteitsvol schuifraam moet ook verstevigd zijn en een hoogwaardig afsluitsysteem hebben. Zo geef je potentiële inbrekers geen schijn van kans.
En last but not least: ook het uitzicht van je schuifraam is natuurlijk cruciaal. Kies je voor schuiframen in pvc of aluminium schuiframen, dan kun je qua kleuren en stijlen echt alle kanten uit. Je vindt gegarandeerd een afwerking die naadloos aansluit bij jouw woning.

Vind een verdeler