Vraag een gratis offerte

Ramen

Hoe ramen garant staan voor premium energieprestaties

clock min. reading time

De isolatievereisten voor woningen zijn er de jongste jaren een stuk strenger op geworden, en het ziet er niet naar uit dat daar verandering in zal komen. Integendeel, als het van de Europese Unie afhangt, moeten alle nieuwbouwwoningen bijna-energieneutraal zijn. Investeren in hoogisolerende ramen en deuren wordt dus stilaan een pure noodzaak. Met onze pvc ramen Elegant en aluminium ramen Decalu slaap je alvast op beide oren. Ontdek hier alle troeven!

E-peil moet omlaag

Wie het heeft over Europese energiedoelstellingen, kan niet buiten de Energieprestatieregelgeving (EPB). Die heeft als doel het E-peil (een maat voor energiezuinigheid) van onze woningen naar beneden te halen. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger een woning. In Vlaanderen moeten nieuwe gebouwen sinds 2021 een E-peil van maximaal E30  behalen.

Ramen en deuren in pvc of aluminium voor extra isolatie

Als deze cijfers ons één iets leren, dan wel dit: premium-energieprestaties zijn een must, zeker als het gaat om ramen en deuren. Bij Deceuninck ben je alvast aan het juiste adres. Onze Elegant ThermoFibra Infinity ramen kunnen uitstekende isolatieprestaties voorleggen dankzij de innoverende ThermoFibra-technologie. Door gebruik te maken van continue glasvezels en thermische versterkingen van staalkabels in PVC hardschuim wordt er geïsoleerd binnen het systeem zelf.

Onze ramen in kunststof halen een warmtedoorgangscoëfficiënt of Uw-waarde tot 0.65 W/m²K. Het coëfficiënt geeft aan hoeveel warmte (in Watt of ‘W’) door een materiaal gaat over een tijd van 1 seconde en per vierkante meter. Een hoge U-waarde betekent een hoger warmteverlies, een lagere U-waarde betekent dat je raam- en deurprofielen goed isoleren. We hoeven je wellicht niet vertellen dat 0.65 W/m²K een uitmuntende score is.

Naast onze pvc ramen, behalen onze ramen in aluminium Decalu ook uitstekende isolatieprestaties met Uw-waardes tot maximum 0.78 W/m²K.

Helemaal overtuigd? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Bereken met onze energiecalculator alvast zelf wat je zou kunnen besparen of download een gratis brochure voor meer informatie.