Vraag een gratis offerte

Ramen

Ramen kiezen? Lees zeker deze tips…

clock min. reading time

Ben je van plan om nieuwe ramen te kopen? Door het grote aanbod is de keuze niet gemakkelijk. Ramen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende materialen, formaten en kleuren. Onze tips helpen je bij de keuze van je ramen.

Het geschikte materiaal

Ramen zijn beschikbaar in pvc, aluminium of hout. Maar die materialen hebben niet allemaal evenveel voordelen. Zo scoren aluminium ramen goed qua isolatie, maar pvc doet toch nog beter. Hout heeft ook een hoge isolatiewaarde en heeft een warme, natuurlijke uitstraling. Het grote nadeel? Het vergt veel onderhoud.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

Bepaal de stijl

De stijl van je woning bepaalt ook de stijl van je nieuwe ramen. Heb je bijvoorbeeld een moderne woning? Dan kies je ook het best voor ramen met een strak design. Bij een landelijke woning past de natuurlijke, warme uitstraling van hout beter, en dat geldt ook voor pvc ramen met houtimitatie. Door de ruime keuze aan materialen en kleuren, kun je je ramen perfect afstemmen op de architectuur en het interieur van je woning. Op die manier creëer je een mooi, passend geheel.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Minder energiekosten en minder onderhoud

Kies je voor hoog isolerende ramen? Dan kun je heel wat besparen op je energiefactuur. Ramen met een hoge thermische isolatiewaarde houden namelijk de koude buiten en zorgen ervoor dat er minder warmte verloren gaat, waardoor je minder energie verbruikt. Houten ramen hebben een hoge isolatiewaarde, en dat geldt ook voor pvc ramen. Het grote verschil tussen beide is dat hout veel onderhoud vraagt. pvc ramen zijn daarentegen onderhoudsvriendelijk, want ze zijn vuil- en stofwerend.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

Bovendien moet je moet je veilig voelen in je woning. Daarom kies je het best voor inbraakbestendige ramen met veiligheidsbeglazing. Zo geef je inbrekers geen kans.

Welk budget heb je voor ogen?

Bepaal op voorhand hoeveel geld je wil investeren in je ramen. Op die manier sluit je al enkele opties uit en wordt de keuze al iets gemakkelijker. Je kiest het best voor ramen met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Dit is het geval bij pvc ramen, aluminium is daarentegen een stuk duurder.

Ons advies? Pvc-ramen zijn de beste keuze op alle vlakken. Ze zijn duurzaam, isoleren beter, en hebben een betere prijs-kwaliteitverhouding dan de andere materialen.

Overtuigd van de kwaliteit? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers. Liever eerst wat meer informatie? Vraag een gratis brochure aan!

Ontdek Elegant
Ontdek Decalu