Vraag een gratis offerte

Ramen

Ramen en isolatie: waarop letten?

clock min. reading time

Vandaag ontsnapt nog altijd tot 15% procent van de warmte in gebouwen langs de ramen. Wie duurzaam en energie-efficiënt wil bouwen, investeert dus het best in goed isolerende ramen. Maar hoe weet je of de thermische en akoestische prestatie van je raam hoog genoeg is? Hier vind je alvast enkele belangrijke aandachtspunten als het gaat over ramen en isolatie.

Ramen en isolatie: PVC scoort uitstekend

Terwijl PVC ramen uitstekende thermische en akoestische isolatieprestaties kunnen voorleggen, is dat bij andere materialen veel minder het geval. PVC ramen hebben de jongste jaren verschillende productinnovaties ondergaan, waardoor ze vandaag beter presteren dan de norm. Als het gaat over isolatie van ramen, is PVC altijd een veilige keuze. De grote onderhoudsvriendelijkheid krijg je er zomaar bij!

PVC-ramen: kies voor kwaliteit

Belangrijk is dat je niet zomaar een willekeurig PVC raamprofiel kiest. Er zijn verschillende types profielen op de markt, met vaak uiteenlopende isolatiewaardes. Bij Deceuninck gaan ramen en isolatie altijd hand in hand. Er werden verschillende technologieën ontwikkeld, waardoor alle Zendow#neo ramen uitstekende isolatieprestaties kunnen voorleggen.

Bij de ramen van Deceuninck wordt gekozen voor de innoverende Linktrusion-technologie. Dit betekent dat ze thermische versterkingen bevatten met ingebouwde staaldraad binnenin een hardschuimkern in het kader. Continue glasvezelstrips zorgen voor een optimale isolatie in de vleugel. Er wordt dus geen beroep meer gedaan op traditionele gegalvaniseerde stalen versterking, die een lagere thermische performantie heeft.

Ontdek Elegant

Luchtdicht bouwen zorgt voor extra isolatie van je ramen

Ondanks de aanwezigheid van voldoende isolatie gaat in heel wat woningen nog tot 25 procent van de warmte verloren via allerlei spleten en kieren. Slecht nieuws dus voor je energiefactuur. Zorg daarom zeker voor een luchtdichte aansluiting tussen de muur en het kaderwerk van je ramen.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Opgelet: de installatie van een raam is vakwerk. Het is dan ook belangrijk de plaatsing over te laten aan professionele installateurs. De Deceuninck Partners hebben een degelijke opleiding achter de rug en beschikken over alle nodige installatiecertificaten.

Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers!