Vraag een gratis offerte

Ramen

Drie voorwaarden voor een geslaagde raamrenovatie

clock min. reading time

Een comfortabele, goed geïsoleerde woning kan niet zonder kwalitatieve topramen. En dat geldt zowel voor nieuwbouw als voor bestaande woningen. Maar opgelet: raamrenovatie betekent wel wat meer dan dubbel glas installeren. Om van een geslaagde raamrenovatie te kunnen spreken, spelen meerdere factoren een rol. Wij lijsten ze één voor één voor je op!

1. Ga voor hoogrendementsglas

Een eerste noodzakelijk ingrediënt van een geslaagde raamrenovatie is hoogrendementsglas. Hoogrendementsglas isoleert maar liefst vijf keer beter dan enkel glas en bijna drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Aangezien gewoon dubbel glas tien jaar geleden nog de norm was, is de kans groot dat er ook in jouw beglazing nog heel wat besparingspotentieel zit. Bereken alvast je energiewinst met onze energiecalculator.

Maak je je zorgen over de look-and-feel? Dat is nergens voor nodig. Het verschil tussen gewoon dubbel glas en hoogrendementsglas is met het blote oog namelijk amper te zien.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

2. Altijd zeker met PVC ramen en ThermoFibra

Bij raamrenovatie komt het erop aan om de Uw-waarde omlaag te krijgen. Die geeft aan hoeveel warmte door een wand of raam verloren gaat. Niet alleen het glas speelt daarbij een rol, maar ook de raamprofielen. Met de ramen en deuren van Deceuninck hoef je je alvast geen zorgen te maken. Het Deceuninck raam- en deursysteem haalt in combinatie met hoogrendementsbeglazing gemakkelijk een Uw van 1,2 W/m²K. Met de Deceuninck Elegant Thermofibra Infintity zijn nog lagere waarden mogelijk, tot Uw 0,65 W/m²K.

Onze pvc ramen van Deceuninck kunnen deze uitstekende isolatieprestaties voorleggen dankzij de innoverende ThermoFibra-technologie. Door onder meer gebruik te maken van continue glasvezels en thermische versterkingen van staalkabels in PVC hardschuim wordt er geïsoleerd binnen het systeem zelf. ThermoFibra is een continu evoluerende technologie die kenmerken en prestaties van zowel nieuwe als traditionele materialen uitpuurt, doseert en combineert.

Niet overtuigd van pvc ramen? Dan kan je bij Deceuninck steeds ook terecht voor aluminium ramen en deuren. Onze jarenlange ervaring met kunststof profielen werd toegepast in de ontwikkeling van de Decalu aluminium reeks. Deze 3 centrale pijlers maken de Decalu aluminium reeks uniek: uitstekende technische prestaties, focus op design en gebruiksvriendelijk.

3. Ramen en muren gaan hand in hand

Essentieel voor een geslaagde raamrenovatie is dat niet alleen de ramen en raamprofielen worden aangepakt, maar ook de muur zelf. Want je raamwerk mag dan nog van topkwaliteit zijn, met een slecht isolerende muur zullen de warmteverliezen zich blijven opstapelen

Ook in de ban van hoogisolerende raamprofielen die je raamrenovatie compleet maken? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers!