Vraag een gratis offerte

Ramen

Pvc: het perfecte materiaal voor je raamprofielen

clock min. reading time

Bij de keuze van een raam heb je uiteraard veel aandacht voor de kwaliteit van het glas. Maar ook het materiaal van het raamprofiel is cruciaal. Kies je voor pvc, dan zit je gegarandeerd goed.

Een makkelijke keuze

Aan nieuwe ramen stel je hoge eisen. Logisch dan ook dat je voor de keuze van de juiste raamprofielen niet over één nacht ijs wil gaan. Wellicht wil je de voor- en nadelen van een aantal materialen tegen elkaar afwegen. Toch zul je snel merken dat de vele troeven die pvc kan voorleggen moeilijk te overtreffen zijn. Waar voor raamprofielen vroeger nog veel hout en aluminium gebruikt werd, is pvc vandaag de logische keuze geworden.

De voordelen van raamprofielen in pvc

  • Pvc heeft uitstekende isolerende kenmerken. Doordat je woning minder warmte verliest, hoef je minder te stoken en kun je flink besparen op je energiefactuur. Kies je voor de superisolerende Elegant ThermoFibra Infinity ramen, dan kun je genieten van een U-waarde tot 0,65 W/m2K. Daarmee overtreffen deze ramen moeiteloos de strengste normen voor lage-energiewoningen.
  • Behalve thermisch, isoleren pvc-raamprofielen ook akoestisch. Binnenshuis heb je dus nooit meer last van straatlawaai. Wist je dat de Elegant ThermoFibra Infinity ramen op het gebied van geluidsisolatie zelfs voldoen aan de zeer strenge normen die in de buurt van luchthavens gelden?
  • Pvc-raamprofielen zijn ook uitzonderlijk stevig. Daardoor zijn ze niet alleen uitstekend bestand tegen extreme weersomstandigheden, maar ook tegen inbraak. Raamprofielen van Deceuninck behouden in alle omstandigheden hun vormvastheid, ook als criminelen ze proberen te forceren.
  • Ook belangrijk: pvc-raamprofielen zijn verkrijgbaar in een waaier aan verschillende kleuren en stijlen. Je vindt dus zeker profielen die perfect aansluiten bij de stijl van jouw woning. Pvc is bovendien zeer kleurvast en vergt zeer weinig onderhoud.
  • Pvc is een duurzaam materiaal, dat honderd procent recycleerbaar is.
  • Ten slotte mag je bij pvc-raamprofielen zeker zijn van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Overtuigd van de vele troeven van raamprofielen in pvc? Vraag gerust een gratis prijsofferte of neem contact op met een van onze verdelers voor meer informatie.