Vraag een gratis offerte

Ramen

Ramen en renovatie: waarom je die oude ramen maar beter vervangt

clock min. reading time

Verouderde of versleten ramen hebben een enorme negatieve impact op de isolatie van je woning. Zo ontsnapt vandaag nog altijd tot 40% van de warmte in gebouwen langs de ramen. Nochtans kan dit warmteverlies met de juiste ramen renovatie gemakkelijk worden tegengegaan. Lees hier wat het effect is van nieuwe ramen op de isolatie én de look-and-feel van je huis.

Ramen en renovatie: meer comfort, lagere energiefactuur

Een woning met verouderde ramen heeft verschillende nadelen. Als de warmte gemakkelijk ontsnapt, zal je huis niet alleen kouder aanvoelen maar door de zwakke wind- en luchtdichtheid ook een stuk minder comfortabel zijn. En last but not least: verouderde ramen doen je energiefactuur gevoelig de hoogte ingaan. Nieuwe ramen, en zeker PVC-ramen, maken definitief komaf met die ongemakken. Ze toveren je woning om tot een warme en knusse plek met een duurzaam karakter en lage verbruikskosten. PVC-ramen staan immers synoniem voor een uitstekende thermische en akoestische performantie en scoren zelfs beter dan de norm.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

Raamrenovatie: meer dan alleen isolatievoordelen

Nieuwe raamprofielen in combinatie met nieuwe beglazing heeft naast isolatievoordelen nog tal van andere troeven. Ramen renovatie betekent namelijk dat je kiest voor de allerbeste materialen, die zich op meerdere fronten bewijzen. Zo is een woning met nieuwe PVC-ramen meteen ook een stuk veiliger en creëren de huidige lichte en elegante profielen veel meer lichtinval. En dat is nog niet alles: nieuwe PVC-ramen zijn goed beschermd tegen vocht en corrosie en tegelijk onderhoudsarm.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

Nieuwe ramen, dat is kiezen voor topdesign

Met de renovatie van je ramen geef je je huis meteen een klassevolle uitstraling, of je nu van authentiek of modern houdt. Het design van pvc-ramen laat zich perfect combineren met eender welke stijl. Waterlijsten, kleinhouten, dorpels, … alle profielen zijn ontwikkeld met oog voor samenhang en detail. Op die manier passen ze naadloos in een klassieke, hedendaagse of superstrakke bouwstijl. Kies je voor Deceuninck Elegant ramen, dan kan je zelfs volop personaliseren: je kiest zelf je handgrepen (in messing, inox …) en het type raamopeningen, of je al dan niet sierlijsten toevoegt,… Tip: gekleurde ramen maken je woning helemaal af!

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!